Una ruta turística pel Ter permet recórrer a peu o en bicicleta més de 200 quilòmetres

Enllaça el Pirineu amb la Costa Brava i ja es comercialitza

La ruta es va començar a gestar fa uns quatre anys a partir del consorci Alba Ter, que agrupa 46 municipis i cinc consells comarcals. Es tracta d'un itinerari que enllaça el Pirineu i la Costa Brava per mitjà de 204 quilòmetres d'oferta cicloturística i 225 d'oferta senderista i que travessa cinc comarques: el Ripollès, Osona, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà. Un dels grans atractius és la possibilitat de poder conèixer i descobrir el Ter des del naixement fins a la desembocadura, des d'Ulldeter (Ripollès) fins a la Gola del Ter, a Torroella de Montgrí-l'Estartit.

Nova oferta turística

Ahir es va presentar la Ruta del Ter, en un acte a l'Auditori de Girona al qual va assistir el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. Segons es va informar, tot i que s'estan acabant d'instal·lar els plafons informatius, ja hi ha dos operadors turístics que comercialitzen la ruta. A més de la natura, la ruta es complementa amb atractius culturals, literaris i gastronòmics. El president del consorci i alcalde de Celrà, Francesc Camps, va concretar que la inversió necessària per fer realitat aquest projecte ha estat de 600.000 euros.

Falta un tram

La ruta ja està del tot operativa excepte el tram comprès entre Ripoll i Montesquiu (Osona), que està afectat pel desdoblament de la carretera, però un cop s'acabi l'obra ja està previst que s'hi construeixi un carril bici. Per fer aquest tram, el que es recomana és agafar el tren. La ruta ja l'han començada a comercialitzar dos operadors turístics. El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, va explicar que des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona s'apostarà per la comercialització de la nova oferta «a escala internacional». L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va manifestar ahir, durant l'acte, que la nova ruta és fruit d'una acció «emblemàtica», i va destacar el paper fonamental del consorci Alba-Ter. El conseller Huguet considera que la Ruta del Ter és un exemple del «nou model de turisme» que es vol implantar a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.