Economia

Agricultura ecològica

Drissa vendrà a particulars les verdures ecològiques

La fundació conrea els productes en una finca de Campllong on treballen quinze persones amb malalties mentals

La Fundació Privada Drissa, que té com a primer objectiu treballar per a la millora de la qualitat de vida de les persones que tenen malalties mentals severes, posarà a la venda a partir del juny un nou producte: les cistelles de verdures i fruites ecològiques procedents de la finca de Campllong. La compra es farà per internet, les cistelles seran de diferents mides i els productes que hi portaran seran els de temporada. Els promotors del projecte fixaran punts de recollida setmanals on els particulars les podran anar a buscar.

La finca té un total de 8 hectàrees i és l'horta ecològica més gran de la demarcació. Hi treballen una quinzena persones i s'espera poder ampliar els llocs de treball amb aquest nou servei. Per desenvolupar el projecte han disposat de l'assessorament d'una entitat de Cardona que fa anys que ofereix la cistella, i també l'ajuda del fundador de la cooperativa La Fageda, Cristóbal Colón.

Entre els productes que més sortida tenen hi ha els enciams, les bledes, els porros i els carbassons, tot i que també conreen tota mena de productes de temporada, com ara faves, carxofes o tomates.

Fins ara, una desena de grans distribuïdors s'encarregaven de posar-los al mercat amb la marca Biodrissa, però a partir del juny vendran directament al consumidor, i eliminaran així els intermediaris.

En aquesta primera fase, es podran adquirir sis models diferents de cistelles: una de fruita sola, una altra de verdura sola i una altra amb fruita i verdura, amb dues mides, però no descarten que en un futur els clients puguin fer encàrrecs concrets.

Per tal d'assegurar-se la varietat de productes, treballen conjuntament amb altres productors per complementar l'oferta. Tot i que encara no tenen del tot clar el preu definitiu, es parla que el preu de les cistelles pot variar entre els 16 i els 30 euros.

El delegat del govern, Eudald Casadesús, va lloar la feina de la fundació. Casadesús va anar acompanyat dels directors dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació i Benestar Social i Família, Christian Serarols i Ferran Roquer, respectivament.

Millorar la qualitat de vida

La Fundació Drissa fa onze anys que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals severs. El primer que van decidir muntar va ser un centre especial de treball on actualment tenen brigades de pintura, neteja i jardineria. L'horta ha estat l'última activitat i els resultats són molt positius, segons els promotors. En total, Drissa dóna feina a una setantena de persones.

La gerent de Drissa va explicar ahir que si crear feina “és molt difícil”, encara és més dificultós amb persones que tenen unes necessitats especials. El que és “vertaderament difícil”, segons Martínez, és aconseguir “mantenir-les” en un mateix lloc de treball.

Tot i que encara no saben quina rebuda tindran les cistelles, la idea és que en un futur puguin estendre el servei a altres punts de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.