Economia

RAMON BARNUSELL LLOVERAS

DIRECTOR DE LA FUNDACIÓ AUDITORI PALAU DE CONGRESSOS DE GIRONA

“Sense el vol a Madrid perdem congressos”

L'Auditori Palau de Congressos de Girona avui fa cinc anys

Aquest cap de setmana hi ha una jornada de portes obertes teatralitzada i diverses actuacions musicals

En total en aquests cinc anys s'han organitzat 300 activitats al Palau de Congressos: 56 congressos, 96 jornades i 148 convencions o altres esdeveniments. S'han creat 12 llocs de treball directe, 20 de treball indirecte i 32 llocs de treball indirecte a temps parcial.

L'Auditori Palau de Congressos de Girona es va inaugurar avui fa cinc anys. El seu director, Ramon Barnusell, està satisfet per les xifres que s'han aconseguit durant aquest temps i perquè s'han situat com “el segon auditori de Catalunya tant pel que fa a qualitat com a ocupació”. Barnusell, però, es queixa que les infraestructures els fan perdre congressos.

Aquest cap de setmana l'Auditori Palau de Congressos celebra el cinquè aniversari. Què s'hi fa?

S'hi fa una jornada de portes obertes teatralitzada i guiada pels mateixos treballadors de l'auditori, a més d'actuacions d'en Manel, la Selva Big Band. l'Orquestra Simfònica de Viena i un vermut jazz. Però a part d'això crec que s'ha remarcar que durant aquests cinc anys ens hem situat com el segon auditori de Catalunya tant pel que fa a qualitat com a ocupació, que s'ha situat al voltant del 70%. En aquest temps prop de 400.000 persones han passat per l'equipament i s'han acollit 56 congressos i organitzat 295 concerts de programació pròpia.

I el futur, què els espera?

Penso que és bo. Si pel que fa a auditoris és el segon de Catalunya, pel que fa a congressos Girona, o més ben dit les comarques gironines, s'ha situat en el mapa de congressos de ciutats mitjanes amb encant. I tot i que les convencions són més fluixes perquè les empreses noten la crisi, pel que fa a congressos ens mantindrem o fins i tot podríem augmentar el nivell d'aquest darrer any. El problema de les comarques gironines, ara, és la manca de connexions amb Madrid.

Vol dir que això els fa perdre congressos?

Avui [ahir per al lector] s'ha inaugurat el Congreso Nacional de la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral a Girona i només han vingut 650 congressistes quan se n'esperaven 800. I la culpa és la manca de vols entre Madrid i Girona. Els organitzadors del congrés estan enfadats i no organitzaran cap més congrés fins que no hi hagi un vol directe, sigui de la companyia que sigui, o esperaran el 2013 quan arribi el TAV. També s'ha anul·lat un congrés d'infermeria que s'havia de fer el febrer de l'any vinent i que havia de portar unes 500 persones. Tot i això, aquest any hi ha previstos una dotzena de congressos i de cara a l'any vinent ja n'hi ha uns quants de contractats.

Ja s'ha recuperat la inversió de l'auditori en aquests cinc anys?

L'equipament ha generat 25,2 milions per a la ciutat, que gairebé igualen els 28,7 que s'hi han destinat per construir-lo i mantenir-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a