Economia

Vilert planteja un canvi d'organització al Patronat però serà paper mullat

Vol reduir el nombre de membres del consell d'administració a la meitat i donar més pes a la Diputació

El sector hi està en contra i CiU no ho beneeix

El pla estratègic de turisme inclou una reestructuració interna del Patronat, que comporta dotar de més pes específic la Diputació dins aquest organisme i que hi participin noves àrees que fins ara no hi tenen presència. En aquest sentit, la proposta és aprimar el consell d'administració, que ara té 41 delegats i que es voldria retallar a menys de la meitat. A part, es crearien dos consells assessors, l'un format per representants dels municipis i l'altre pel sector empresarial. De cadascun dels consells, en sortiria un representant que participarien en el consell d'administració. Així mateix, es planteja incloure tècnics independents nomenats directament pels membres del consell.

Vilert ja va avançar, però, que la proposta quedarà sobre la taula i que haurà de ser el proper govern, de CiU, qui la acabi tirant endavant.

Sembla, però, que aquesta iniciativa no acabarà prosperant, tenint en compte les declaracions del convergent Joan Giraut, membre del Patronat. Tal com va afirmar, “qualsevol proposta es tindrà en consideració però no se'n tirarà endavant cap que no estigui consensuada amb el sector ni que deixi algú fora”. A aquestes declaracions cal afegir-hi l'opinió del president de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, que va criticar que s'aposti “per un consell de més caire polític, quan sempre s'ha buscat la implicació del sector privat, que és el que hi té interessos”. A part, Escudero sosté que els diferents sectors turístics tenen moltes especificitats i que tots ells necessiten tenir una presència directa en el consell d'administració.

En perill la temporada d'hivern pel cas Ryanair

A.Puig

El president de la Diputació, Enric Vilert, va aprofitar l'acte d'ahir per alertar el govern català que mantenir el desacord amb Ryanair posa en perill “tenir temporada d'hivern”. Vilert va reiterar que està molt preocupat pel fet que encara no s'hagi signat el conveni amb la companyia irlandesa i va recordar que l'aeroport és un equipament estratègic bàsic per a l'economia gironina. En aquest sentit, Vilert va exigir decisions perquè “ja fem tard i el moment de pensar ha passat”. Per manifestar aquesta posició, el Patronat ha enviat una carta al president, Artur Mas, demanant informació sobre l'estat de les negociacions. Una carta que encara no ha tingut resposta. Per Vilert, el que cal fer és ratificar el principi d'acord al qual va arribar l'anterior govern català amb Ryanair i que garantia la continuïtat de la companyia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.