Economia

Un cap de setmana llarg amb els hotels de la Costa Brava gairebé plens del tot

La previsió d'ocupació se situa gairebé al 92% a la Selva marítima i, a la Costa Brava centre, al 86,5%

La majoria de visitants, de Barcelona i l'entorn

La festivitat de Sant Joan generarà una ocupació en els hotels de la Costa Brava que pot arribar a superar el 90%. Les bones expectatives meteorològiques, i el fet que enguany Sant Joan caigui en divendres, provoquen que les perspectives d'aquest inici oficial de la temporada d'estiu siguin immillorables. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, la previsió d'ocupació a la zona de la Costa Brava centre és d'un 86,56% i, a la Selva marítima, de gairebé un 92%. A l'Alt Empordà, el percentatge inicial baixa fins al 54,71%. A les zones de l'interior, es preveu una mitjana d'ocupació més baixa en relació amb la costa. Així, a la ciutat de Girona i el seu entorn se supera mínimament el 55%. A la Garrotxa, estem parlant d'un 50% i, a la Selva interior, d'un 64,25%. Finalment, a la zona de muntanya la federació espera una ocupació de prop del 60% i, al Ripollès en concret, del 30%.

El perfil del turista que aquests dies visitarà les comarques gironines és de bàsicament parelles (un 50% sobre l'ocupació) i famílies (amb un 37,50%). La major part de visitants seran catalans, sobretot de Barcelona i els voltants. També serà notable la presència de turistes estrangers procedents de França, Anglaterra, Alemanya i Rússia. De fet, el rus és un mercat emergent en zones com Lloret i la Costa Brava centre.

LA XIFRA

91,8%
És el percentatge
d'ocupació que es preveu a la zona de la Selva marítima. A la Costa Brava centre, baixa al 86,5%.

LA DATA

23/6-24/6
Són els dies
del cap de setmana que es preveu més ocupació, i el preu mitjà de les habitacions és de 108 euros.

Habitacions per un preu mitjà de 108 euros

El dijous, dia de la revetlla, i el divendres són els dies que es preveu una major ocupació als hotels gironins. Segons la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, la mitjana de preu per habitació se situa en els 108 euros. El pont de Sant Joan representa l'inici d'una temporada que el sector preveu que sigui, com a mínim, igual que l'anterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.