Economia

turisme

El port de Palamós i l'aeroport de Girona, units

És la proposta que es fixa la Generalitat de cara al pròxim any per potenciar turísticament les dues infraestructures

Es planteja poder embarcar als vaixells de creuer del port gironí o baixar-ne

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, va anunciar ahir al port de Palamós, durant la visita del vaixell de creuer de l'MSC Melody, la proposta de connectar turísticament el port de Palamós amb l'aeroport de Girona. La finalitat de la proposta és que les dues infraestructures es conjuguin per als turistes creueristes. Font confia que es mirarà que la mesura sigui efectiva de cara a la pròxima temporada i que, per començar, puguin afavorir-se d'entre 100 i 150 creueristes.

Malgrat la bona predisposició de la Generalitat per la iniciativa, Font va voler deixar clar que ho han de fer els operadors turístics. “No podem oblidar que és un negoci”, va dir el director general, que vol aclarir que ells volen “facilitar noves oportunitats, no donar subvencions”. Per l'any vinent, la Generalitat vol incrementar la temporada d'escales de vaixells de creuer i passatgers –espera superar les 50 escales i els 50.000 passatgers en una temporada– i ajudar, a més, a desestacionalitzar la temporada.

El director general de la companyia MSC a l'Estat espanyol, Emiliano González, va valorar positivament la proposta: “Tot el que sigui afavorir la comunicació per facilitar el flux de clients per embarcar és positiu.” Tot i això, el director general de l'MSC va voler recordar que perquè un port estigui consolidat en l'àmbit de creuers cal que hi hagi un flux de població important a uns 100 quilòmetres a la rodona i unes bones comunicacions en tots els sentits. González, però, ja va deixar clar que aquest any, per primer cop, faran tres escales al port de Palamós, però ja treballant amb la idea de poder incrementar-les de cara als pròxims anys: “Els clients de creuers volen nous ports, escales i atractius turístics.”

L'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, va destacar el gran creixement del port pel que fa a creuers i creu que la connexió amb l'aeroport en potencia el desenvolupament: “Volem que el port sigui estratègic.”

LA DATA

27.6.2011
Primera escala
d'un creuer de la companyia italiana MSC, que és la primera amb creueristes de la Mediterrània.

LA XIFRA

50.000
creueristes
es fixa la Generalitat de cara a la pròxima temporada a través d'una cinquantena d'escales.

LA FRASE

Tot el que fem pel turisme, que és la primera indústria del país, serà poc
Ricard Font
director general de transports i mobilitat de la generalitat

MSC, primer cop i ja tres escales, però sense gambes

El vaixell de creuer de l'MSC Melody és el primer vaixell de la companyia italiana MSC Cruceros –encara que té la seu a Ginebra– que ha fet escala al port de Palamós. És el vaixell de creuer més antic de la flota de l'empresa, que actualment disposa de 10 naus més, totes amb bandera panamenya. I l'any vinent ja es preveu que entri en servei un nou vaixell de creuer que es dirà Divina, en homenatge a la seva padrina, l'actriu italiana Sofia Loren. El Melody, que només s'hi ha estat fins a les tres de la tarda, ja que marxava cap a Gènova, portava 1.211 passatgers i 533 tripulants.

El vaixell de creuer, de 205 metres d'eslora i 35 de mànega i 35.143 tones de pes, tornarà a Palamós dues vegades més al llarg d'aquesta temporada. Farà la pròxima escala el primer de setembre i la tercera i darrera, el 15 d'octubre.

El capità del vaixell, el comandant Antonio Siviero, que coneixia Palamós de feia trenta anys, va explicar que el port de Palamós era millor que el de Barcelona. “Té més espai”, va afirmar Siviero, que confia venir-hi més sovint. Tot i això, es va queixar –rient– de no trobar-hi gambes, ja que Palamós està de festa major, i més quan ell ha anat explicant que la gamba de Palamós era la millor de l'Estat espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.