Economia

El sector turístic espera més ocupació que el 2010

Aquest mes de juliol les reserves de darrera hora s'incrementen en relació a altres anys

Els preus dels establiments hotelers són en general un 10% inferiors als de l'any passat

Si aquests darrers anys una part important de les reserves als establiments turístics ja es feien a última hora, aquesta tendència s'està incrementant i el sector que de moment reconeix que ja s'han arribat a concretar gairebé les mateixes reserves que l'any passat, espera incrementar aquesta xifra amb els passants. “La gent va a última hora perquè espera si surten ofertes”, va assegurar ahir el president de l'Associació Turística d'Apartaments, Josep Comaposada. El sector, però, està esperançat i creu que aquest any les xifres seran molt millors que les de l'any passat. De fet, l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV) considera que les reserves de l'estiu augmentaran entre un 3 i un 4% en el turisme emissor, i entre un 8 i un 9% en el turisme receptor.

Evidentment, on es preveu una mitjana d'ocupació més elevada, segons dades facilitades per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, és a la Selva marítima i a la Costa Brava centre, amb un 90% i un 84%, respectivament. Les dades baixen a l'interior. A la Selva, les previsions són d'un 50%; a la Garrotxa, d'un 55%; i a la Cerdanya, les xifres indiquen que la previsió d'ocupació serà del 35%. L'ocupació mitjana a la demarcació s'espera que sigui d'un 60% al juliol.

Segons el perfil del turista que visitarà les comarques gironines al juliol, aquest ho farà en família o parella, i en menor quantitat, hi haurà grups de joves d'entre 20 i 35 anys. Els francesos, centreeuropeus, russos i anglesos, seran els principals turistes a la demarcació, malgrat que el turista català i el provinent de l'Estat espanyol continuarà sent el capdavanter.

La segona quinzena de juliol serà l'etapa amb major nombre de pernoctacions, i es preveu que tinguin una durada de 4 o 5 dies de mitjana.

Pel que fa als preus de les habitacions dels establiments turístics, segons les dades de la Federació d'Hostaleria, oscil·len entre els 65 i els 100 euros. “En general, el preu és un 10% inferior a l'any passat”, asseguren des de la Federació, i comenten que en la majoria dels establiments turístics es preveu obtenir un nivell d'ingressos igual o més elevat que l'any passat.

Les destinacions

Pel que fa a les sortides dels gironins, les destinacions europees en continuen sent les més destacades. Ciutats com ara Londres, París, Berlín i Roma, o destinacions mediterrànies com les illes gregues, Croàcia i Sardenya solen ser les preferides dels gironins. A més llarga distància, destaquen especialment Amèrica i Àsia. Estats Units, Brasil, Mèxic, Àsia i Àfrica també rebran una part dels turistes gironins. Pel que fa als creuers, continuen tenint un comportament molt positiu.

LA XIFRA

90
per cent
d'ocupació a la Selva marítima i 84% a la Costa Brava centre s'espera per a aquest mes de juliol.

LA FRASE

Els gironins busquen ciutats europees com Londres, París o Roma i de la Mediterrània com les illes gregues, Croàcia o Sardenya
ACAV
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.