Economia

Compromís denuncia la pujada de l'IBI a Paterna

La coalició ha proposat en diferents ocasions que l'IBI puge igual que l'IPC

El grup municipal de Compromís, després de rebre les queixes del veïnat de Paterna sobre la pujada de l'últim rebut de l'Impost de Béns Immobles (IBI) o contribució, denuncia “que l'ajuntament ha actuat impunement, amb un increment escandalós d'aquest impost respecte al que es va pagar en l'anterior exercici, sense fer cap tipus de publicitat prèvia ni donar cap avís a la població. Això suposa que la ciutadania de Paterna s'ha trobat amb una pujada que, segons la vivenda, pot partir des dels 30 euros i arribar inclús als 100 euros de diferència respecte a l'IBI de l'any anterior”.

Els denunciants asseguren que “aquesta política de dir primer que no i després fer tot el contrari, torna a descobrir la imatge vertadera de l'alcalde que ell mateix vol amagar a la ciutadania. A més a més, una pujada del 10% significa un perjudici molt greu a famílies que en este moment estan passant una difícil situació econòmica”.

Des de Compromís, sempre s'ha proposat que l'IBI només pujara el mateix que l'IPC, plantejant que el percentatge fóra del 0,66%, perquè la intenció era que la pujada de l'impost no superara la pujada de l'IPC. Val a dir que des d'aquesta formació política amb representació a l'ajuntament de Paterna, s'ha apostat per fer les coses de manera equitativa i, com a resposta, l'alcalde Lorenzo Agustí, ha fet el que ha considerat més oportú, malgrat que actue, com en aquest cas, en contra del que ha promés durant la campanya electoral recent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.