Economia

La Costa Brava rebrà a l'estiu fins a un 12% més de turistes

L'informe econòmic de la FOEG constata que el turisme i les exportacions són els únics indicadors positius de l'economia gironina

El sector agroalimentari lidera les vendes a l'exterior

La patronal FOEG va constatar ahir que el turisme s'està recuperant i que aquest estiu registrarà fins a un 12% més de visitants tant en hotels com en càmpings i apartaments. L'informe d'indicadors econòmics del primer trimestre del 2011 que va presentar ahir la Federació d'Organització Empresaris de Girona coincideix amb l'informe que va exposar la Cambra de Comerç de Girona la setmana passada quan diu que el turisme i les exportacions, que han crescut un 23,5% de gener a maig, són els dos únics indicadors positius de l'economia gironina.

En relació amb el turisme, el president de FOEG, Jordi Comas, va dir que els nivells més alts d'ocupació es concentraran a la Selva i a les comarques del Baix Empordà i l'Alt Empordà, i que el creixement se situarà entre el 8 i el 10%. “És molt important que tinguem una bona temporada turística perquè el turisme representa el 20% del PIB i afecta de manera transversal els altres sectors”, va dir Comas.

L'altra bona notícia és el comportament de les exportacions, liderades pels sectors agroalimentari i metal·lúrgic. Segons l'informe de la FOEG, les exportacions gironines han superat els 992 milions d'euros.

A Girona, segons l'informe, el nombre d'afiliats a la Seguretat Social disminueix un 2,4% (la disminució va ser del 0,7 en el primer trimestre del 2011) i l'atur es situa al 22,3% (19,2% en el trimestre precedent, 20,5% ara fa un any), mentre que la taxa d'activitat (66%) augmenta en termes interanuals i la d'ocupació (51,3%) disminueix. El nombre de treballadors afectats per ERO (588) disminueix en 42 en relació amb el trimestre precedent, mentre que el nombre d'empreses concursades ho fa en 4.

El nombre d'habitatges en construcció i els béns de consum duradors tornen a caure. El PIB de la construcció cau per onzè trimestre consecutiu. La contracció de la construcció va acompanyada d'una disminució del nombre d'hipoteques.

Creix la demanda de cursos

La FOEG ha vist com el govern els ha rebaixat un 10% els recursos per organitzar cursos de formació i ocupacionals per a aturats. Aquest primer semestre no se n'ha pogut fer cap a causa del canvi de govern, ja que el pressupost estava prorrogat i la FOEG no ha rebut subvencions. El problema és que en el context de crisi que estem vivint hi ha hagut una increment “espectacular” de la demanda de cursos. Segons el secretari general de la FOEG, David Hugas, la demanda ha crescut un 300%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.