Economia

Premien els joves emprenedors gironins

Capilla és un dels guanyadors de l'Estat del projecte Yuzz de la Fundació Banesto

El gironí Marc Capilla ha estat un dels tretze guanyadors de l'Estat espanyol del projecte Yuzz de la Fundació Banesto, que obre la porta a l'esperit innovador dels nous emprenedors i actua com a plataforma per a joves.

El projecte Eco Friend, de Marc Capilla, es presenta com un nou sistema de comunicació amb el medi ambient que permet conèixer l'estat del medi vegetal domèstic dels usuaris (qualsevol planta, jardí, hort o cultiu). Capilla ha estat guardonat amb un viatge a Silicon Valley, el centre mundial de la innovació tecnològica, i una dotació de 10.000 euros per posar en marxa el seu negoci.

En el projecte Yuzz de Girona, que ha durat sis mesos, hi han participat vint joves, i ha tingut la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg). El projecte està concebut com un viver de grans idees, potencia la intel·ligència col·laborativa i posa a disposició dels participants tota la infraestructura, assessorament, formació i coneixement del negoci necessaris per facilitar la viabilitat del seu projecte en el mercat.

Capilla també va ser premiat pel Parc Científic i Tecnològic de la UdG i durant sis mesos tindrà a la seva disposició una oficina de treball d'ús compartit situada a l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

D'altra banda, el Centre Internacional de Negocis de Catalunya (CINC) va guardonar Enric García pel seu projecte ADN Motorcycles i Lluís Olivet pel projecte OTC_Engineering amb la possibilitat d'utilitzar durant sis mesos els espais compartits de què el CINC disposa a Girona i Figueres.

L'entrega de premis va ser presidida ahir per la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, i per la directora de la Fundació Banesto, M. Victoria Zuasti. També hi van assistir Josep Lara, gerent d'Aenteg, i Marta Madrenas, regidora de Promoció i Ocupació de l'Ajuntament de Girona, entre altres persones que van encoratjar els guanyadors i participants en el projecte a continuar treballant, perquè són “la mostra del gran potencial que té Girona de tirar endavant en moments difícils com els d'ara”, va afirmar Madrenas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.