Economia

Un 90% dels titulats a la UdG treballen abans de 3 anys

Una enquesta revela que un 60% de les persones que han estudiat a Girona fan funcions pròpies de la carrera, un 100% en l'àmbit de la salut

Vuit de cada deu tenen feina a temps complet

Nou de cada deu persones titulades a la Universitat de Girona (UdG) tenen feina tres anys després d'acabar els seus estudis. I vuit de cada deu ho fan a temps complet. Són algunes de les conclusions que s'extreu de la quarta enquesta triennal que ha realitzat l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya). En l'àmbit gironí, d'una població de 1.439 graduats el curs 2006-07, s'han enquestat 1.013 persones, que suposa un 70% de participació. Un percentatge molt per sobre de la mitjana catalana –56,5%, que són 16.182 graduats d'un total de 28.616–.

En l'àmbit gironí, tenint en compte les titulacions, el percentatge d'ocupació laboral és superior en el cas de les carreres de la salut, les socials i les tècniques –en totes tres se supera el 90%–. En canvi, el percentatge és d'un 80% en les titulacions de les experimentals i d'humanitats. Cal destacar, també, que tots els graduats de l'àmbit de la salut fan funcions pròpies de la carrera que han estudiat. En la resta, la mitjana se situa al voltant del 60%.

D'altra banda, pel que fa al grau de satisfacció amb la carrera cursada, els estudiants de la UdG es manifesten per sobre de la mitjana catalana i entre un 84 i un 90% (en funció de la titulació) repetiria els estudis. En canvi, al conjunt de Catalunya estem parlant d'un 70%. El nivell de satisfacció més elevat es troba també en els titulats de l'àmbit de la salut, que en un percentatge un xic superior al 90% tornaria a fer la mateixa carrera a la mateixa universitat. En la resta, estaríem parlant d'un barem d'entre el 81 i el 84%.

LA XIFRA

1.013
Graduats
a la Universitat de Girona d'un total de 1.439 han fet l'enquesta, que suposa una participació del 70%.

LA DATA

2006-07
És el curs
en què van acabar els estudis universitaris els estudiants enquestats en aquest informe.

Sis de cada deu tenen contracte fix

Pel que fa al territori català, l'enquesta de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya mostra que només un 30% dels titulats treballen en l'àmbit públic. La resta ho fa en el sector privat i tan sols un 1% (unes 200 persones) han creat la seva pròpia empresa. Des del punt de vista con-tractual, un 60% dels estudiants ara tenen feina fixa i, en el mateix percentatge, els que treballen a jornada completa també tenen contracte fix. D'altra banda, de l'enquesta també es desprèn que només la meitat dels enquestats guanyen més de 2.000 euros mensuals i un de cada deu té un salari inferior als 1.000 euros. En concret, el fenomen mileurista està associat a les persones que treballen a temps parcial. En l'àmbit global de l'estudi, i respecte a fa tres anys, es perceben canvis a conseqüència de la crisi. La taxa d'atur passa del 3 al 8%, tot i que és la meitat de la població activa d'entre 25 i 54 anys, que és del 17%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.