Economia

economia

L'Ajuntament de Tossa apujarà l'IBI un 54% i estudia vendre patrimoni

Afronta una sentència que els obliga a pagar 700.000 euros perquè l'equip de CiU va incomplir un conveni, segons va exposar l'equip de govern ahir

Incrementar l'IBI un 54%, retallar en alguns serveis i despeses “de dubtosa eficàcia”, i vendre patrimoni són algunes de les opcions de Tossa Unida i el PSC per sortir del forat econòmic municipal, que van exposar ahir en una reunió que havia tingut molta difusió però amb només una cinquantena d'assistents.

L'increment de l'IBI serà un fet a partir del 2012, i no es preveu poder tornar a fer inversions fins al 2015. Les encarregades d'exposar com s'ha arribat a aquesta situació d'endeutament i què es farà, van ser l'alcaldessa, Gisela Saladich, i la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Pujals. En un podi al davant, ben visibles i per a qui els volgués consultar, els informes de l'interventor i el nou pla de sanejament, que afrontaran “amb la manipulació dels causants del desastre”, va advertir Saladich en referència a CiU.

Pujals va fer un repàs de com s'ha arribat a la situació d'endeutament actual. Va recordar que els dos plans de sanejament anteriors no s'havien fet bé (el 2006 i el 2009), i que per això cal un tercer pla que permeti quadrar el pressupost, que té un desequilibri acumulat des del 2010 de més de 3 milions i factures pendents de pagament de 4.749.568 euros. Algunes de les mesures que s'han pres són simplificar els tràmits administratius, reduir despesa de personal i eliminar assessors.

L'Ajuntament, però, treballa en una altra via, que és la venda de patrimoni, i hi ha converses amb empresaris disposats a invertir a Tossa. Tot i que va fer una petita concessió en el sentit que CiU “va fer un esforç” per equilibrar el pressupost, Pujals va recordar que Imma Colom (CiU) havia signat com a alcaldessa en funcions un decret el 9 de juny per pagar dues factures de 10.000 euros per escanejar documents (no saben quins) i d'11.800 euros més. Va recordar l'estalvi que representarà suprimir els assessors que tenia CiU (un d'ells, va dir, ha cobrat 96.000 euros en quatre anys), i també va advertir que aniran sortint “sentències”, que poden sortir cares a l'Ajuntament per l'incompliment per part de CiU de convenis que venien de l'anterior equip de govern del PSC. En una d'aquestes sentències es reclamen 700.000 euros a l'Ajuntament.

LA XIFRA

700.000
euros
és el que ha de pagar l'Ajuntament, segons una sentència, perquè CiU va incomplir un conveni.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.