Economia

Els hotelers preveuen una bona ocupació a l'agost

A la Selva marítima es pot superar el 90% d'ocupació i a l'interior, el 45%

El sector hoteler de les comarques de Girona preveu que l'ocupació aquest mes d'agost “serà millor que la del juliol” i que pot anar entre el 45% a la Garrotxa i el prop del 92% a la Selva marítima. Aquestes dades, però, segons la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, es poden donar “sempre que el mal temps no torni a jugar una mala passada”. La Federació afirma que el juliol ha “estat dolent per al turisme” i això ha provocat que les xifres d'ocupació hagin estat “entre un 5% i un 10% més baixes del que s'esperava”. Aquest descens ha estat provocat perquè els turistes que reserven a darrera hora i que provenen de l'Estat o de diferents punts de Catalunya “no han vingut per culpa del mal temps”. En canvi, el turista provinent de països estrangers acostuma a fer reserves amb antelació i arriba igualment a la demarcació.

El perfil del turista a l'agost correspon generalment a famílies i parelles d'adults provinents de l'Estat. “En segon terme hi haurà turistes estrangers de nacionalitat francesa majoritàriament, i també holandesos i belgues”, diuen. A la Selva marítima, a més, hi haurà “un nombre important de turistes russos amb un poder adquisitiu mitjà i alt”.

La mitjana de pernoctacions es preveu que sigui d'entre 4 i 5 dies, seguint la dinàmica d'aquests darrers anys, en què les estades han estat més curtes. Pel que fa als preus de les habitacions dels establiments turístics, segons les dades de la Federació oscil·len entre els 65 euros i els 100 euros a tota la demarcació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.