Els treballadors d'Ercros a Flix bloquegen l'accés a la fàbrica

Les accions de protesta dels treballadors d'Ercros a Flix s'endureixen. Més d'un centenar d'empleats del grup químic es van concentrar ahir a quarts de set del matí a la porta de la fàbrica per impedir l'entrada i la sortida de camions amb mercaderies. I no va ser fins a les dues del migdia que es va permetre l'entrada de camions a la planta. «Ha estat una mesura de pressió mentre els sindicats negocien amb l'empresa les condicions de l'expedient de regulació d'ocupació», va explicar el president del comitè d'empresa d'Ercros a Flix, Jaume Prunera. Així, els treballadors van tallar la carretera d'accés de camions a la fàbrica i va tancar amb cadenes les portes d'entrada per càrrega i descàrrega. Tots els camions que arribaven a la fàbrica eren desviats pels mateixos treballadors al polígon de Flix. Amb tot, dintre les instal·lacions d'Ercros es va treballar amb normalitat durant el matí.

Una vegada es va desbloquejar l'accés de camions amb mercaderies, els membres del comitè es van tancar a les instal·lacions, una tancada que preveien allargar fins a la mitjanit. «Farem una assemblea de treballadors per explicar com van les negociacions amb el grup químic», va dir Prunera. Precisament, l'acte de protesta es va fer coincidint amb la segona reunió entre els sindicats i la direcció del grup químic per negociar l'ERO. «Hem avançat molt poc», va assenyalar el responsable de CCOO al grup Ercros, Jesús Ribera. Els directius d'Ercros van presentar als sindicats la memòria econòmica i la situació industrial del grup, unes dades que sindicats i empresa veuen amb ulls diferents. Tot i que encara no s'ha iniciat una negociació per centres de treball, el grup químic va valorar la possibilitat de substituir part dels acomiadaments per prejubilacions, una de les demandes dels sindicats. «Ens diuen que sí a les prejubilacions, però seguidament afegeixen que no poden assumir aquest cost», va manifestar Ribera. Sindicats i empresa es tornaran a reunir dilluns que ve a Barcelona per parlar dels contractes de relleu, una altra de les possibilitats que plantegen els sindicats per reduir les suspensions temporals de contracte.

La planta d'Ercros a Flix és la més afectada a Catalunya pel pla d'ajust de la companyia. Dels 240 treballadors que té en plantilla, el grup químic planteja acomiadar-ne 51 i suspendre temporalment el contracte a 24. En aquest darrer cas, l'empresa no ha dit encara quina durada tindria aquest ERO temporal. A les plantes de Tarragona, Ercros vol acomiadar 28 treballadors, mentre que de la fàbrica del polígon industrial de Tortosa, a 5. Pel que fa al conjunt de l'Estat, l'ERO d'Ercros afecta 410 treballadors, 271 dels quals amb extinció de contracte. Amb aquest pla, Ercros diu que s'estalviarà 48 milions d'euros anuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.