La siderúrgica Celsa planteja un expedient temporal per a 1.040 treballadors de Castellbisbal

La companyia siderúrgica Celsa va presentar dijous al govern català un expedient de regulació temporal que afectaria un total de 1.040 treballadors de la planta de laminats i l'acereria que el grup té a Castellbisbal i on treballen 1.119 persones, segons va publicar ahir el diari econòmic Expansión. L'expedient es podria aplicar durant un període de 120 dies a partir del mes de juliol d'aquest any i el juliol de l'any que ve i afectaria els treballadors de totes les instal·lacions. El grup, propietari de Francisco Rubiralta, té 8.430 persones en plantilla.

En conèixer la proposta, el sindicat CCOO va demanar ahir garanties socials per als treballadors i l'establiment d'un pla social i va avisar que analitzarà durant els propers dies l'informe tècnic aportat per Celsa per justificar-se. L'empresa explica la mesura, segons diu el sindicat, per «l'estoc de producció existent a causa de la caiguda de la venda generada per la crisi econòmica global, que l'ha obligada a revisar la previsió de vendes pel que queda d'any i pel 2010».

El sindicat CCOO va recordar ahir que «Celsa és una empresa líder en el sector de l'acer comú i en contínua expansió internacional» i va explicar que exigirà que es mantinguin «les condicions laborals i salarials que tenen ara i que l'afectació de l'expedient sigui la mínima possible». A més de la planta catalana, Celsa té altres fàbriques a Santander i al País Basc però la de Castellbisbal, al Vallès Occidental, és la major que té el grup a l'Estat espanyol. L'empresa, a més, ha comprat siderúrgies a Anglaterra, Polònia, França i Escandinàvia i està especialitzada en tres línies de producte que són dels de més valor afegit en el mercat de l'acer comú: els perfils, les platines i les bigues estructurals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.