Pirelli presenta un ERO per als 491 treballadors de la planta de Manresa

La italiana diu que 130 d'aquests empleats podran continuar treballant en projectes del grup

La multinacional va presentar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) ahir davant les autoritats laborals de Catalunya i suposa l'extinció de la totalitat de contractes de la fàbrica de Manresa, uns 491 treballadors. D'aquests, poc més d'una quarta part seran contractats de nou per la companyia o per les noves societats que creï. En un comunicat oficial, Pirelli explicava que «prop de 130 [treballadors] podran continuar treballant a la zona de Manresa, especialment gràcies als projectes alternatius que van des del centre logístic fins al sector mediambiental i de les energies renovables».

De fet, Pirelli va presentar, com a alternativa al tancament de la fàbrica, el manteniment de tres activitats diferents, que seran molt menys intensives en mà d'obra: un centre logístic per a la distribució de pneumàtics a la península Ibèrica (activitat que començarà a principis del 2010), un centre d'investigació i desenvolupament que permeti iniciar els estudis de viabilitat del desenvolupament industrial de plaques fotovoltaiques d'alta concentració i el reciclatge de pneumàtics, que es faria amb altres socis.

Des del mes de febrer, 170 treballadors han marxat de Manresa amb baixes incentivades i fa un any Pirelli ja va presentar un primer expedient per a 260 empleats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.