Acampada històrica a Tossa

Un llibre dels 50 anys del càmping Cala Llevadó explica la seva història i inclou 400 fotografies

Tres hectàrees de la família Aromir dedicades al cultiu de maduixes i garrofers, prop de la platja, a Tossa de Mar. En aquest terreny els propietaris van decidir instal·lar el càmping Cala Llevadó, un dels pioners a les comarques gironines i arreu de l'Estat espanyol. Anglesos, alemanys i holandesos van ser els primers d'anar a acampar a aquestes instal·lacions. Triaven la Costa Brava pel sol, la platja i uns preus econòmics; els factors clau del boom del turisme a l'Estat en la dècada dels cinquanta.

El càmping Cala Llevadó va anar creixent i les modestes instal·lacions del principi van anar millorant i ampliant-se coincidint amb l'arribada de clients de Catalunya i d'arreu de l'Estat. Per celebrar els cinquanta anys s'ha editat un llibre de prop d'un centenar de planes, il·lustrat amb un gran nombre de fotos antigues i de més actuals, en què es fa una pinzellada de la seva història i l'evolució del turisme. Els primers anys de recorregut del càmping van ser difícils; però, segons s'afirma, la falta d'oferta complementària es va compensar amb «grans dosis d'il·lusió, optimisme i voluntat de servei» i amb «l'espectacle sempre sorprenent que regala cada dia la Costa Brava». Al final del llibre s'hi ha afegit un resum traduït a l'anglès, al francès, a l'italià, a l'alemany i a l'holandès. Per celebrar el 50è aniversari, el càmping també ha preparat diferents iniciatives com ara un sorteig setmanal de cinquanta nits de franc, la projecció en pantalles de televisió d'imatges del càmping en les cinc últimes dècades i un brindis mensual amb els clients que triïn aquest any la cala com a lloc de destí. Cala Llevadó és ara un càmping de primera categoria, amb una oferta de 600 parcel·les per acampar a l'estil tradicional i de 51 bungalous del tot equipats. Disposa d'un gran nombre de serveis, i les seves instal·lacions han estat premiades i recomanades per les principals guies europees. Els onze germans, néts dels fundadors, en són accionistes i el negoci el porten dos dels germans, Pere Aromir i Fidel Aromir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.