Més de 200 treballadors del comerç protesten a Girona per exigir millores laborals i amenacen de fer vaga

Consideren que l'oferta de la patronal d'un increment salarial de l'1,4% és inacceptable

La negociació està, mig any després, en punt mort. Per això els sindicats comencen a augmentar el to de la reivindicació. Ahir, més de dues-centes persones es van manifestar pel carrer Nou, el de Santa Clara i la Rambla. Amb pancartes, banderes i xiulets, van ser el centre d'atenció dels gironins i dels turistes que passejaven pel centre.

El secretari de comerç i hostaleria de la UGT, Josep M. Montalbán, va recordar que aquest conveni afecta 22.000 gironins i que l'increment de l'1,4% és «ridícul» quan la inflació prevista és d'un 2%, i «s'estan signant convenis en aquestes condicions». Hi va afegir que ara mateix molts treballadors no cobren ni 800 euros. Així mateix, va remarcar la necessitat de regularitzar les categories laborals. «Se'n fa un abús i persones que fa 30 anys que treballen les utilitzen per fer de tot», va dir. A part, s'exigeix la regularització del descans setmanal, especialment en pobles turístics, on no sempre es compleix el mínim d'un dia i mig. Arturo Leiron, de la UGT, va dir que les seves propostes «són coherents» i va remarcar que, si no hi ha acord, s'haurà de fer vaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.