Les confraries de Tarragona i la Ràpita retallaran despeses

Pesca nomena una comissió gestora que encapçala Eusebi Rosales

«Cada any fem una auditoria i fa temps que estem en una situació de suspensió de pagaments», ha explicat el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz. El deute que acumula aquesta confraria és d'1,8 milions d'euros. «Quan vaig accedir a la presidència de la Confraria ja estava endeutada i vam fer una inversió d'1 milió d'euros per vendre peix blau a Pescanova», ha recordat Ortiz. Una inversió que no ha funcionat perquè les captures de peix blau s'han reduït els darrers anys. «La previsió era que les captures de peix blau arribessen a les 2.000 caixes diàries, i la realitat és que hi ha dies que no arribem ni a les 200», ha dit el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona. «Si Pescanova no assumeix més costos, caldrà buscar una alternativa amb una altra empresa comercial», ha afegit Ortiz.

També ha influït en la reducció de les captures de peix blau el desballestament de tres embarcacions del sector d'encerclament el darrer any. Per fer viable la Confraria de Pescadors de Tarragona serà necessari retallar despeses de manteniment de les instal·lacions i de personal, a més del suport de l'Ajuntament i l'Autoritat Portuària de Tarragona. En aquest sentit, Ortiz ha detallat que manté negociacions amb l'Ajuntament de Tarragona perquè compre l'edifici on està el restaurant La Puda. «Si venguéssim aquest edifici a l'Ajuntament eixugaríem el dèficit de la Confraria i començaríem de zero», ha manifestat el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona. Pel que fa als treballadors de la Confraria, Ortiz ha assegurat que serà necessari presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO).

«No dimitiré»

Malgrat que la crisi econòmica de la Confraria de Pescadors de la Ràpita ha suposat la dimissió del president, Tomàs Fèlix, en el cas de Tarragona, Ortiz ha dit que no plegarà. «Anar-me'n seria de covards, hem de trobar una solució», ha assenyalat Ortiz, que també ha destacat que el cas de la Ràpita és diferent. «A Tarragona no devem diners als pescadors», ha assenyalat el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona.

Assemblea general a la Ràpita

La comissió gestora de la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita, que ja ha estat nomenada per la direcció general de Pesca i que encapçala Eusebi Rosales, convocarà abans de final de mes una assemblea general de pescadors. «Serà una assemblea abans de tornar a l'activitat pesquera i esperem poder presentar de seguida el pla de viabilitat», va explicar Rosales. La comissió que encapçala Rosales i que integren deu pescadors més estarà al capdavant de la confraria durant un any, i després es convocaran eleccions (només en aquesta entitat) per elegir president. Pel que fa al deute que acumula la Confraria de Pescadors de la Ràpita, és d'1,5 milions d'euros. «Està clar que s'hauran de retallar despeses», va dir el president de la Confraria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.