Denuncien Unió de Pagesos per acomiadar una treballadora estant embarassada

El comitè d'empresa d'Agroxarxa, principal empresa del sindicat agrari Unió de Pagesos, ha criticat l'acomiadament procedent d'un treballadora embarassada de l'oficina de Mollerussa, després de nou anys a l'empresa. L'empresa ha justificat per «raons objectives» l'acomiadament de la treballadora que rebrà una indemnització de 20 dies de sou per any treballat. El comitè afirma que després de «més de 3 anys de conflicte laboral pendent de resoldre amb els treballadors», ha començat a adoptar com a «mecanisme de gestió dels recursos humans l'acomiadament indiscriminat, que no respecta ni les treballadores embarassades».

Segons el comitè de l'empresa a Lleida, les raons «objectives» que suposadament justificarien aquest acomiadament individual, encara no han estat «degudament justificades documentalment» al comitè tal com la llei preveu i els representants legals dels treballadors han exigit. Aquestes «raons objectives» permeten segons Agroxarxa, prescindir de la treballadora embarassada per una presumpta baixada en el volum de feina, que «mai ha estat justificada ni demostrada». Per això, el comitè d'empresa qualifica l'acomiadament com una «barbaritat legal, totalment impròpia d'una empresa pertanyent al grup del sindicat Unió de Pagesos, recentment guardonat per la seva gran sensibilitat social envers la immigració».

Agroxarxa és una entitat sindical dedicada, entre moltes altres activitats socials, a l'assessorament sociolaboral de col·lectius desfavorits com ara la immigració. Els treballadors d'Agroxarxa també demanen que es resolgui el conflicte laboral que mantenen amb l'empresa des de fa tres anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.