La Cecot anima els empresaris a contractar persones amb risc d'exclusió social malgrat la crisi

El president de la Cecot, Antoni Abad, va fer ahir una crida als empresaris perquè contractin, malgrat la crisi, persones amb risc d'exclusió social. La patronal vallesana es va integrar ahir a la xarxa Incorpora, que l'Obra Social de «la Caixa» impulsa des del 2006 per potenciar la integració laboral de persones amb dificultats especials per accedir a un lloc de treball: joves, desocupats durant un llarg període de temps, dones víctimes de la violència de gènere, immigrats o discapacitats. A través d'un conveni signat amb «la Caixa» i l'associació Alba –que representava les 66 entitats que fan part del programa– la Cecot actuarà com a vincle entre el món empresarial i les entitats socials.

Abad va indicar que tot i que els context econòmic és «especialment dur, no podem obviar els compromisos de responsabilitat social que s'han d'integrar a la gestió». En aquest sentit, el president de la patronal va insistir que tot i que la contractació de persones amb risc d'exclusió no dóna beneficis materials, sí que atorga als empresaris una «notorietat amb vista a la cohesió social». L'objectiu de l'acord signat ahir és que el projecte es pugui implantar en el màxim nombre d'empreses relacionades amb la Cecot. Si més no, la funció de la patronal serà la d'establir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per crear un clima de col·laboració que es tradueixi en oportunitats per a les persones més desafavorides.

Set contractats el 2009

Set persones amb risc d'exclusió social han estat contractades a Terrassa durant el 2009 a través de la xarxa Incorpora. La directora de l'associació, Alba, Maruja Rambla, va indicar que des del 2008 s'han inserit a la ciutat un centenar de persones gràcies a aquest programa. A Catalunya, els beneficiats són 3.899.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.