Les associacions de comerciants diuen que el reforç de plantilla que faran els establiments serà mínim

Aquest any s'han rebut moltes sol·licituds de persones que busquen feina

«Hi haurà menys contractació de personal que altres anys, ja que en general les vendes aquest estiu han estat fluixes als establiments», destaca el president de l'agrupació de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer. La resta d'associacions coincideixen en aquesta previsió. El president de Comerç Figueres Associació, Jordi Rotllan, també destaca que «hi haurà poc reforç de personal aquest estiu, a causa de la crisi».

La dinamitzadora de la Unió de Botiguers de Ripoll, Roser Rigola, manté que pràcticament no hi haurà reforços. «Ens arriben currículums de gent amb preparació», explica. La presidenta de l'Associació de Comerciants d'Olot, Mercè Soler, també pensa que hi haurà «poc reforç per les rebaixes».

El portaveu de l'Associació de Botiguers Blanes Centre, Ricard Borrell, també reafirma que hi haurà poques contractacions de personal també en aquesta zona, tot i que hi afegeix que hi ha optimisme respecte al fet que les vendes es reactivin. El president de l'Associació de Comerciants de Banyoles i Pla de l'Estany, Manel Vila, destaca que «hi ha pessimisme perquè les vendes han estat fluixes».

La directora de Girona del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Glòria Plana, destaca que aquest estiu es preveu que es redueixi l'atur gràcies al sector de serveis. Tot i això, no se sap encara en quin subsectors concrets s'incrementarà l'ocupació.

JOAQUIM GUBAU CONSELLER DELEGAT DE CALÇATS PEACOCK

«Tenim més currículums que mai»

Calçats Peacock té nou establiments als municipis de Girona, Palamós, Olot i Platja d'Aro. El seu conseller delegat, Joaquim Gubau, afirma que no es deslliuren de la davallada de consum, que han detectat des del novembre de l'any passat.

–Com els afecta la baixada de consum?
–«Fa mesos que repercuteix en les vendes i no hi ha, de moment, una recuperació. Confiem que les rebaixes serveixin per reactivar una mica les compres.»
–Ja fan descomptes?
–«Algunes persones ens ho demanen i n'hi ha que pràcticament ho exigeixen per fer la compra. Sí que fem descomptes, un fet que abans no passava, ja que aquests estaven molt més concentrats en el període de rebaixes.»
–Reforçaran la plantilla aquest estiu?
–«Ho farem, no tant per les rebaixes com per les vacances. Tot i això, amb una persona menys de reforç. Hi ha 22 persones a la plantilla i l'any passat es van contractar tres persones més, però aquest any en contractarem dues.»
–Els han arribat moltes sol·licituds?
–«Tenim més currículums que mai, però també cal dir que molts són de persones que no tenen preparació per al sector. Ara hi ha molta demanda de feina i això es nota a l'hora de rebre sol·licituds per treballar als comerços.»
–Com valora la situació global de crisi?
–«Creiem que aquest hivern encara serà dur i confiem que hi hagi una recuperació a partir del 2010. Nosaltres ens hem adaptat i ja hem reduït l'estructura i les compres tenint en compte aquesta nova situació econòmica, en espera que passi al més aviat possible.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.