Unes 2.000 persones es manifesten a Barcelona contra els transgènics

Amb el lema Democràcia, salut i bons aliments, unes 2.000 persones es van manifestar ahir contra el cultiu dels productes transgènics i per exigir l'avanç de la proposició de llei per una Catalunya lliure de transgènics, a la qual s'oposen PSC, CiU i PP. La marxa, impulsada per la plataforma Som lo que sembrem, l'encapçalaven els cuiners Santi Santamaria i Antoni Rafecas.

Santamaria va llegir un manifest dels professionals de la gastronomia, la salut i l'alimentació on reclamava la necessitat d'un model agroalimentari basat «en les produccions locals de caràcter ecològic i artesà, respectuós amb el medi, les varietats i la cultura pròpia». Per això va recalcar el suport al procés iniciat per Som lo que sembrem amb l'impuls de la Iniciativa Legislativa Popular contra el cultiu dels transgènics, que van signar 105.000 ciutadans. Santamaria va demanar al PSC, CiU i PP que retirin les esmenes a la totalitat que hi han presentat, «com a senyal de salut democràtica i respecte a la societat catalana». Aquesta reivindicació la va compartir i reblar el manifest de la plataforma, que va denunciar que les esmenes s'emparen en «afirmacions espúries, com ara que el text no té qualitat jurídica, tot i haver estat examinat i admès a tràmit pels propis organismes del Parlament».

La manifestació va sortir de la plaça Catalunya fins al Parlament, on els manifestants es van enfrontar amb els agents dels Mossos d'Esquadra que els barraven el pas. Una caravana va burlar el cordó de seguretat dels Mossos i va estacionar al costat del Parlament. Josep Pàmies, un dels tres agricultors que ahir volien començar una vaga de fam, va queixar-se que l'esmena a la totalitat és «un menyspreu a la democràcia».

A la protesta hi van participar una vintena de membres d'ICV-EUiA, que, primer, van ser rebut de mala gana per la resta de manifestants, i un membre d'ERC. Els dos partits també estan contra els productes transgènics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.