L'electricitat s'apujarà demà un 2% i el gas s'abaixarà una mitjana del 4,2%

Les tarifes elèctriques a l'Estat espanyol s'apujaran a partir de demà un 2% (0,7 euros mensuals), segons va anunciar ahir el Ministeri d'Indústria, que feia temps que valorava l'augment previst per l'1 de juliol amb l'entrada del nou subministrament d'últim recurs. Pel que fa al gas natural, Indústria ha establert que s'abarateixi una mitjana del 4,2%, que suposarà 1,9 euros mensuals. La mesura estarà en vigor fins al gener del 2010 i la pujada s'afegeix al 3,5% del gener passat, quan hi va haver una baixada general de preus. De fet, Indústria ja va recuperar el maig passat les previsions semestrals de les tarifes, en plantejar-se un augment de fins al 3%.

A partir de demà desapareixeran les tarifes elèctriques integrals, les quals decideix el govern espanyol i apliquen les grans companyies distribuïdores als seus clients. En el seu lloc, per a tots aquells usuaris amb una potència contractada inferior a 10 kW (són uns 23 milions d'usuaris dels 24,2 amb baixa tensió) hi haurà les tarifes d'últim recurs (TUR), que s'ha previst que s'actualitzin cada sis mesos.

D'altra banda, cinc milions de llars en situació desafavorida es poden acollir al bo social, pel qual es congela la tarifa (amb una potència contractada inferior a 3 kW), però en el cas que no notifiquin la pèrdua d'algun dels requisits exigits, això suposarà un recàrrec del 10%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.