El mercat setmanal, l'entorn natural, l'esport i la història local són factors clau per a la promoció turística de Tordera

Tordera vol esdevenir en un futur proper un pol d'atracció turística i defensa que disposa dels recursos propis suficients per singularitzar-se davant l'oferta actual. El regidor de Promoció de la Vila, Bernat Costas (ERC), va presidir ahir amb l'alcalde, Joan Carles Garcia (CiU), la presentació del pla de desenvolupament turístic de Tordera, acompanyat de representants de la Diputació i de la Generalitat. Segons Costas, les principals estratègies a seguir pivotaran sobre quatre conceptes: el mercat setmanal, l'atractiu natural i paisatgístic, la gastronomia, la singularitat de la història local i la pràctica de l'esport. «Som una població amb un gran potencial que pretén atraure els visitants, especialment de proximitat, que fan estada a altres municipis veïns», va exposar el regidor, el qual va avançar que el consistori sol·licitarà també el segell turístic de destinació esportiva.

En aquest sentit, la transformació en excursió o en sortida organitzada d'una cita setmanal, com ara el concorregut mercat dels diumenges, «és un àmbit que cal estudiar». En la mateixa direcció hi ha la posada en marxa tant de les rutes de senderisme, aprofitant la proximitat al parc de Montnegre i el Corredor –algunes de camins tradicionals i consolidats i d'altres de noves–, com de BTT o d'observació de les aus, aprofitant les zones humides i l'illa del riu Tordera. «Un cop establertes les estratègies a desenvolupar, les accions seran continuades», va dir Bernat Costas, que va posar com a exemple les noves senyalitzacions del mercat o la publicació de tríptics informatius en diferents llengües.

EL PROTAGONISTA

BERNAT COSTAS
REGIDOR DE PROMOCIÓ DE LA VILA DE TORDERA
«Tordera disposa d'un actiu turístic i d'atracció innegable, i és un bon moment per donar-lo a conèixer»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.