Terrassa assessora els ciutadans que tenen dificultats amb la hipoteca

El nou servei d'ajuda municipal és gratuït però cal concertar una cita prèvia

«A la gent que no té coneixement en matèria hipotecària, se li fa una muntanya», va constatar ahir la gerent de la Societat Municipal de l'Habitatge, Àngels Mira. En els darrers anys, els tipus d'interès han experimentat una forta pujada i la tendència a la baixa dels darrers mesos encara no s'ha aplicat a les quotes de moltes hipoteques. Per això, el nou servei ofereix informació i assessorament legal en matèria d'habitatge a les persones que ho necessitin, especialment a les que es troben en dificultats per pagar la quota i tenen perill d'entrar en situacions de morositat.

Mira va indicar que serà un assessorament «molt personalitzat», ja que cada consulta serà diferent i necessita uns consells específics. Una tècnica del servei d'Habitatge de l'Ajuntament s'entrevista amb l'usuari per conèixer la seva situació i per demanar la documentació necessària per estudiar el seu cas. A partir d'aquí, l'aconsella sobre les diferents alternatives i possibilitats per fer front a la situació amb les màximes garanties. L'objectiu és donar informació sobre els préstecs hipotecaris de manera entenedora i solucions per plantejar davant de l'entitat financera. «Els donem coneixements perquè puguin anar a negociar amb les seves entitats financeres», va aclarir la gerent d'Habitatge, que va insistir que l'Ajuntament mai negocia amb els bancs. A més, el servei no és per a tothom, sinó només per a persones que tinguin dificultats.

La tinent d'alcalde de l'àrea de Planificació Urbanística i Territori, Carme Labòria, va recordar que des del moment que l'alcalde va anunciar la mesura s'havien rebut diverses trucades de persones interessades en el servei d'assessorament. Labòria, però, va indicar que es tracta d'una «mesura temporal» que només funcionarà durant la crisi.

Dues consultes

Aquest servei és gratuït per als ciutadans de Terrassa i es presta a través de l'Oficina Local d'Habitatge, que està al carrer dels Telers, número 5, primer pis. Els interessats hauran de concertar prèviament una entrevista al telèfon de la Societat Municipal d'Habitatge –937336171–. Fins al 10 de setembre, estarà obert de dilluns a divendres de les nou del matí a les dues del migdia. A partir del 14 de setembre, també es concertaran entrevistes en horari de tarda els dilluns, dimarts i dimecres de les quatre a les sis de la tarda. La gerent de la Societat Municipal de l'Habitatge, Àngels Mira, va explicar que concertar la cita prèvia és important perquè la tècnica ha de tenir tota la documentació del cas per analitzar-la. A l'expectativa d'habilitar una sala específica, les primeres consultes es van fer ahir en un dels taulells de l'Oficina Local d'Habitatge. En total, la tècnica va atendre dues persones i va donar cita a sis ciutadans més per a una entrevista posterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.