Kontrelmec presenta concurs de creditors i anuncia una retallada de la plantilla

L'empresa, amb seu a Aiguaviva, ho va comunicar ahir als prop de vuitanta treballadors

Alguns dels treballadors de l'empresa van explicar ahir a aquest diari que els van informar que «el concurs de creditors ja està acceptat» i que a partir d'ara es presentarà un pla de viabilitat, que inclourà, entre altres apartats, un expedient de regulació d'ocupació. Ahir un grup de treballadors, juntament amb la direcció, van ser els que es van encarregar de difondre la informació i donar a conèixer la situació.

Aquesta empresa, que ha sobresortit en moltes ocasions en l'apartat d'innovació, té un problema de liquiditat i el que intenta és superar-lo per garantir la seva continuïtat. Ahir no va ser possible parlar amb cap representant de l'empresa.

Actualment la plantilla és d'unes vuitanta persones. El mes d'abril era de 95, però alguns treballadors han plegat, segons va explicar una de les persones consultades.

Enfocada a la innovació

Kontrelmec té una activitat molt enfocada a la innovació de productes. L'empresa dissenya les màquines i les acobla als projectes dels seus proveïdors, ja sigui per a la fabricació d'etiquetes o altres productes en paper, plàstic o alumini, en forma de capses o de bosses per a diferents materials. Kmec ha rebut diversos premis, com ara l'ADF FAD de disseny i diversos reconeixements. També va ser guardonat amb els premis Excel·lència en Innovació 2007 de la Generalitat en competitivitat empresarial.

En els últims anys havia tingut un increment de facturació, fins als 19,5 milions d'euros, i la seva producció aproximada era d'entre quaranta i cinquanta màquines a l'any.

Els treballadors consultats ahir van destacar que l'empresa assegura que l'objectiu és seguir endavant i que per aquest motiu ha presentat el concurs. A alguns empleats la situació que se'ls va comunicar ahir els va agafar més de sorpresa, però altres van explicar que ja feia dies que s'ho esperaven. «Ja vèiem que les coses no anaven bé», van indicar.

47 anys d'història

El grup Kmec va iniciar la seva activitat l'any 1962 amb el nom de Mecagraf, dedicada a la construcció metàl·lica per a les arts gràfiques. El 1985 va fer aliança amb Kontrel, i es va especialitzar en electrònica, i cinc anys després es va crear Kontrelmec. El 2004 van iniciar un projecte de professionalització, van crear la marca Kmec i van establir un pla estratègic de professionalització de la gestió de l'empresa. El 2005 van renovar els òrgans de govern i fins al 2008 van tenir una primera fase de creixement. L'any 2007 van fer una recompra d'accions pròpies per part de socis i dels principals executius. Aquest mateix any van constituir la filial dels Estats Units: Kmec USA.

L'any passat es va constituir Kmec Engineering SL. L'empresa dedica un 70% de la seva producció a exportació, amb el mercat europeu com a principal client (un 33%), seguit dels Estats Units (un 11%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.