Els ajuntaments no reconeixen el 46% dels deutes que les pimes volen cobrar amb avals de l'ICO

El 46% de les factures pendents de pagar per part dels ajuntaments que pimes i autònoms han presentat per aconseguir un préstec avalat per l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) no han estat reconegudes per errors de forma o perquè les entitats locals no les reconeixen. Així ho va assenyalar ahir el president de l'ICO, Aurelio Martínez, en donar les dades de l'evolució de les línies de crèdit i avals d'aquest organisme.

Segons Martínez, fins a aquesta setmana s'han presentat 44.766 factures per avalar préstecs, de les quals se n'han reconegut una mica més de 24.000. D'aquestes, s'han aprovat però no formalitzat els avals per a préstecs per 13.798 factures a 1.813 clients, per un valor de 54,5 milions d'euros; estan aprovades i formalitzades 10.332 factures de 1.029 clients per un valor de 49,4 milions d'euros. Martínez va recordar que les empreses presenten la factura a l'entitat financera, que ha de comprovar-la amb l'Ajuntament i, si aquesta la reconeix, s'atorga el préstec amb l'aval de l'ICO. Si els ajuntaments no paguen les factures, l'entitat financera pot reclamar l'aval a l'ICO a partir de l'1 de desembre.

Quant al conjunt de les vint-i-cinc línies de crèdit que té obertes l'ICO, més de 223.000 empreses, autònoms i ciutadans n'han rebut el primer semestre per un import total de 7.357 milions d'euros.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar ahir una reforma «convenient» de l'ICO abans de l'agost, per reforçar les seves línies i aconseguir «més agilitat i capacitat». Sobre això, Aurelio Martínez va dir que no espera que aquesta reforma sigui gaire profunda, si bé va afegir-hi que «tot el que representi donar més agilitat i capacitat a l'ICO és positiu».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.