El Penedès busca fórmules lligades a la cultura del vi per aprofitar el potencial turístic de Barcelona

El president del Consorci de Promoció Turística demana més implicació «real»

Tant l'Ajuntament de Vilafranca com la Diputació de Barcelona van coincidir a remarcar el gran potencial que suposen per al Penedès les rutes del vi i l'enoturisme. Segons l'alcalde, la crisi econòmica i la reducció en la venda d'ampolles obligarà totes les parts del sector a buscar noves fórmules per aprofitar el potencial turístic de Barcelona. Això va ser en l'acte inaugural, però a la tarda, el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Lluís Valls, va remarcar la necessitat que els interessos comuns tinguin prioritat per davant dels interessos privats, públics i polítics. Valls creu que hi hauria d'haver un consens de totes les parts per garantir el suport que necessita el consorci. «Hi ha d'haver un espai on es pugui visualitzar la voluntat d'apostar per l'enoturisme», va dir Valls. Per ell, el Vinseum seria un lloc apropiat per instal·lar-hi una plataforma del Consorci de Promoció Turística. Valls creu que des del Penedès s'ha d'entendre que «Barcelona és una oportunitat». Mentre no creixi el nombre de places hoteleres, el Penedès ha de ser un lloc de visita obligada per als turistes que arriben a Barcelona, i a mesura que el nombre de places hoteleres vagi creixent s'ha d'apostar, segons Valls, per estades més llargues, i això només serà possible si l'oferta és atractiva. Segons Valls, les rutes temàtiques que ja es fan són un pas endavant cap a l'especialització i la millora de la qualitat de l'oferta.

Després de la conferència de Lluís Valls, els assistents van poder conèixer un dels projectes enoturístics pioners i més complets del Penedès, l'experiència de Can Bonastre Wine Resort, i el projecte del Vinseum.

Durant el matí es van presentar les experiències de les rutes del vi de Villány, a Hongria; les dels països alpins; la ruta del vi del Tirol del sud, a Itàlia, i la de Porto, a Portugal.

La gran absència de la jornada va ser la del director general de l'Incavi (Institut Català de la Vinya i el Vi) i exalcalde de Vilafranca, el socialista Joan Aguado, que justament dimarts a la tarda va anunciar la seva dimissió per motius de salut.

El segon Meeting Internacional de les rutes del vi continua avui més centrat en la promoció de l'enogastronomia. La ruta del whisky d'Escòcia, la ruta del país de la cervesa Oberfranken a Alemanya i la relació entre el turisme i el formatge a Àustria seran els temes de les conferències del matí. Després presentaran la ruta de la sidra i la responsable de Turisme Gastronòmic de Catalunya presentarà les iniciatives enogastronòmiques que s'han desenvolupat al país. La clausura d'aquesta edició serà a càrrec del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, cap a les dues del migdia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.