Les trucades locals amb Telefónica s'encariran a l'octubre, ja que la tarifa s'unificarà amb la provincial

Telefónica unificarà l'1 d'octubre les tarifes que aplica a les trucades des del fix a números locals i provincials, mesura que afectarà quatre milions de línies, segons un document de l'empresa al qual va tenir accés Efe. Les tarifes que s'aplicaran a l'octubre es dividiran entre les que afecten les trucades dins de la mateixa província i les realitzades entre dues províncies diferents.

Les trucades locals i les provincials costaran 1,5 cèntims d'euro per minut en horari comercial (de vuit del matí a vuit del vespre de dilluns a divendres), enfront dels 1,4 cèntims per minut que ara costen les primeres i els 4,2 cèntims per minut que costen les segones. Aquest canvi representa un augment del 7% en trucades locals i una disminució del 64% en les provincials. En horaris reduïts, la nova tarifa metropolitana costarà 0,6 cèntims per minut, enfront dels 0,7 que val ara i dels 2,9 que val la provincial. Les tarifes interprovincials no variaran, i l'establiment de trucada passarà de costar 7,2 cèntims per a tarifa metropolitana i 9,2 per a les provincials i interprovincials a 10 cèntims per a totes.

El canvi de tarifa no serà percebut pels prop de cinc milions de clients amb ADSL que tenen el servei Duo o Trio i pels que disposen d'un bo de descompte o una tarifa plana, usuaris que realitzen un 65% del consum telefònic fix.

L'organització FacuaConsumidors en Acció es va queixar ahir de la «brutal pujada» en les trucades locals –molt més freqüents que les provincials per a la majoria d'usuaris–, que provocarà que una conversa de tres minuts sigui un 51,4% més cara de dilluns a divendres de sis a vuit de la tarda, un 25,3% més aquests mateixos dies de vuit del matí a sis de la tarda i un 23,2% més la resta d'horaris i dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.