Estampaciones Sabadell presenta un ERO per fer fora 223 treballadors a Palau-solità

La plantilla d'ABB ratifica una altra proposta de 71 acomiadats

Després de diversos ERO temporals aprovats en els últims mesos, la direcció d'Estampaciones Sabadell va presentar ahir un altre expedient per acomiadar un 40% de la plantilla d'ESSA Palau. L'empresa, que fabrica peces per a automòbils, argumenta que la mesura és necessària per garantir el futur de la planta, ja que la caiguda de les vendes de vehicles s'ha traduït en una davallada productiva i molta menys demanda de peces.

Els sindicats s'oposen frontalment a l'ERO. CCOO entén que «amb l'actual expedient de suspensió temporal i amb un procés de negociació en el marc de l'empresa es podria trobar una sortida». La UGT hi coincideix, i no descarten mobilitzacions en els pròxims dies. Dimarts la plantilla farà una assemblea informativa.

ABB aprova un altre ERO

Un 73% dels treballadors d'ABB, amb fàbrica a Sant Quirze del Vallès i oficines a Barcelona, han aprovat el preacord per acomiadar 62 i 9 treballadors, respectivament. L'empresa indemnitzarà amb 50 dies per any treballat i prejubilarà majors de 55 anys.

ERO a Hilti per a vint treballadors

eva garcia

Els treballadors de l'empresa d'eines per a professionals de la construcció Hilti es concentraran dilluns davant de la seu del grup a Barcelona, al carrer de Pallars, en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 20 dels 73 treballadors. Els sindicats, segons deia ahir la UGT, denuncien que l'ERO inclou un major percentatge de dones, fins i tot embarassades, amb llistes nominatives i tancades, i preveu unes indemnitzacions molt baixes.

El mateix dilluns començaran les mobilitzacions a l'empresa Utymat de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) i especialitzada en components de l'automoció per a les companyies Seat i Nissan. Els sindicats, segons CCOO, denuncien que la crisi del sector i «la mala gestió empresarial» han desencadenat en les darreres setmanes un procés de concurs de creditors, que cal afegir a l'expedient presentat per Utymat per acomiadar 86 dels seus 142 treballadors, més de la meitat de la plantilla. El comitè d'empresa ha dissenyat un calendari de vagues que es faran en dies alterns i que inclou els dies 6, 8, 10, 13, 15, 17, 22, 24, 29 i 31 de juliol. A més, és previst que dimecres de la setmana vinent es concentrin a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Finalment, la plantilla de Yamaha va ratificar ahir al matí el principi d'acord sobre l'expedient de suspensió temporal de contractes a què van arribar la direcció i el comitè d'empresa i que afecta 181 treballadors dels 391 en plantilla. L'expedient s'aplicarà entre el 20 de juliol i el 17 de novembre, un màxim de 39 dies, en funció de la línia de producció en què treballin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.