La Generalitat ha rebut dos projectes per implantar nous centres comercials a Palafrugell i Lloret de Mar

El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa ha rebut dues sol·licituds procedents de les comarques gironines per poder tirar endavant dos projectes de nous centres comercials. Els dos projectes concorren pels 20.302 m² que hi ha disponibles al territori per aquesta convocatòria, d'acord amb les previsions del PTSEC 2006-2009. El termini per a la presentació de peticions es va acabar el 30 de juny, tot i que encara hi ha la possibilitat que arribi alguna altra sol·licitud per correu administratiu, segons s'indica des de la Generalitat.

El del municipi de Palafrugell és una gran superfície amb un hipermercat vinculat a Eroski i una zona comercial de petites botigues, a més d'un multicinema. Segons va explicar ahir un portaveu de Parc Comercial Palafrugell, la societat de nova creació que tira endavant el projecte, es tracta d'un centre de més de 15.000 metres quadrats, que es calcula que pot crear uns 500 llocs de treball. Fa quasi tres anys que es va començar a moure la iniciativa i es preveu que pugui ser una realitat l'any 2011. El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Palafrugell, Sergi Sabrià, va destacar que «es tracta d'una aposta molt important, que s'espera que ajudi a dinamitzar el comerç i sigui complementari». Aquest centre ja està inclòs en el planejament urbanístic del 2006.

El departament no va voler especificar quina era la sol·licitud de projecte provinent de Lloret de Mar. Actualment hi ha dos projectes en marxa, un al solar de l'antiga plaça de braus, que té com a promotora l'empresa DDC Development, i un altre al pla parcial de Sant Quirze, on està previst que hi hagi una superfície comercial d'uns 5.000 metres quadrats. Aquest pla parcial, tot i la crisi, està seguint els tràmits previstos i els promotors estan presentant a les institucions les documentacions pertinents per poder començar a treballar d'aquí a uns mesos sobre el terreny.

LES DADES

Espai disponible a les comarques gironines
20.302 metres quadrats.
A les comarques centrals
18.665 m².
A l'àmbit de Ponent
16.912 m².
Al Maresme
13.032 m².
Sol·licituds presentades
Dos projectes a Lloret de Mar i Palafrugell, a les comarques gironines.
Un projecte a Igualada, que concorre pels 18.665 m² disponible a les comarques centrals.
Termini de presentació de sol·licituds
Va acabar el dia 30 de juny.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.