Pimec Girona manté que una fusió de caixes retallaria més l'accés de les empreses als crèdits

S'afegeix a l'oposició de la FOEG i confia que Caixa Girona continuï independent

«Una fusió provocaria un problema a les petites i mitjanes empreses», va manifestar ahir el president de Pimec Girona. Segons va destacar, Caixa Girona i Caixa Catalunya «estan molt arrelades» a les comarques gironines. «Hi ha un percentatge molt elevat d'empreses que tenen crèdits a les dues caixes i també n'hi ha que en tenen a les tres caixes. La pregunta és si dos més dos més dos sumarien sis o serien igual a dos. La resposta és que no s'han de fusionar», va indicar Frade. El membre del grup d'experts de Pimec en matèria de sistemes financers, Rafael Garcia, va destacar que «Caixa Girona és una entitat local amb prou antiguitat» i va recordar que recentment s'hi ha nomenat un nou president. «El consell d'administració i ningú més [extern] hauria de decidir què vol fer en un futur», va afegir.

L'oposició de Pimec s'afegeix a la de la FOEG, que ha demanat a Caixa Girona «fermesa» perquè es resisteixi a unir-se a altres caixes. «No veiem la conveniència que Caixa Girona, modèlica en els tractament de recursos, obra social i resultats, conflueixi amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona», manté el president de la FOEG, Jordi Comas.

Nova relació entre empresa i banca

El president de Pimec Girona, Iñaki Frade, i el membre del grup d'experts de la patronal, Rafael Garcia, van informar ahir sobre les noves maneres de relacionar-se de les empreses amb la banca, amb motiu d'una trobada empresarial amb petites i mitjanes empreses de la Garrotxa.

Garcia va fer referència a les normes de Basilea II, adreçades a fomentar la millora en la gestió dels riscos en les entitats de crèdit i l'estabilitat del sistema financer en l'àmbit internacional. «Basilea dóna l'oportunitat de prendre nota i anar per aquest camí», va destacar Garcia. Frade va indicar que la qüestió pedagògica és molt important per poder decidir. «Les petites i mitjanes empreses pateixen de valent per la crisi, els ingressos han baixat i el que cal és buscar solucions», va remarcar Frade. El president de Pimec considera imprescindible que «el sistema financer miri de mantenir el crèdit a les empreses» i que «arribin els diners» promesos pel govern.

Iñaki Frade i Rafael Garcia es mostren convençuts que quan se surti de la crisi les entitats financeres aplicaran les normes de Basilea II i que «en el futur les dues parts seran solvents i el joc serà clar».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.