La Cambra de Comerç considera vital que Caixa Girona pugui mantenir la seva identitat i proximitat

El comitè executiu de la Cambra de Comerç de Girona valora com a fet de gran importància poder consolidar Caixa Girona com «un dels pocs centres amb poder de decisió real i reconegut de les nostres comarques en el marc d'un mercat cada cop més globalitzat». La cambra va emetre ahir aquesta opinió, que se suma a les manifestades per FOEG i Pimec Girona sobre una eventual fusió de caixes. Les dues patronals s'han mostrat contràries al procés perquè consideren que seria perjudicial per a les empreses de les comarques gironines.

La cambra considera que davant de la conjuntura actual proposada pel Banc d'Espanya d'una necessària reestructuració de l'ordenança bancària, Caixa Girona «és peça cobejada, pel seu bon i eficaç treball, i també per la seva bona situació respecte a les altres [entitats d'estalvi]». El comitè executiu de la cambra destaca que «cal ser prudents i valorar amb tranquil·litat les opcions que arribaran, igual que fan les empreses, i decidir en benefici del seu reforçament i del seu bon futur a les comarques gironines». «Qualsevol col·laboració o aliança que es pugui estudiar es fa més fàcil entre entitats d'un mateix nivell o semblant, complementàries en el seu territori, mantenint la seva identitat, però també estant amatents al procés d'internacionalització de l'economia», s'assenyala.

El comitè executiu de la cambra recorda que «cal ser conscients que la dimensió de les empreses de les comarques gironines i bona part dels projectes que s'impulsen des del territori són de petita i mitjana dimensió en el marc de l'actual mercat global» i, per aquest motiu, «és molt important que hi hagi una entitat financera propera i coneixedora del territori, per continuar generant confiança entre els seus impositors i clients i en el conjunt de la societat gironina». Es destaca que a l'assemblea s'han incorporat com a consellers i càrrecs directius destacats empresaris de diversos sectors. «Cal recordar més que mai que la caixa és de Girona i treballa per Girona», afirma la cambra.

LA FRASE

DOMÈNEC ESPADALÉ
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA
La Cambra de Comerç manté que s'ha de poder consolidar Caixa Girona com a entitat financera propera i coneixedora del territori
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.