Ercros presenta l'ERO sense acord amb els sindicats i acomiadarà 43 treballadors de les plantes de Catalunya

El grup químic Ercros va presentar ahir l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) al Ministeri de Treball i per al conjunt de les plantes del grup a l'Estat, que representarà l'acomiadament de 201 treballadors, 43 dels quals als centres de la companyia a Catalunya. Els termes en què s'ha presentat l'ERO suposen una reducció de 70 acomiadaments en relació amb la proposta que es recollia en el pla d'ajustament que la companyia va presentar el maig passat.

L'expedient comporta l'acomiadament de 34 persones de la planta de Flix, on també se suspendran temporalment 17 llocs de treball. La reducció és de 17 acomiadaments i 7 suspensions. Les dades, a la vegada, confirmarien les xifres extraoficials que haurien quedat al damunt de la taula dilluns passat, quan la direcció va suspendre les negociacions amb els sindicats.

En el cas de Tarragona, Ercros acomiadarà 15 treballadors, dels 28 que inicialment era previst; a Tortosa i Cerdanyola s'acomiaden 3 i 4 persones, respectivament.

La presentació de l'expedient ha agafat a contrapeu els representants dels treballadors. Àngel Clua, coordinador estatal de la UGT del grup Ercros, assegura que no s'havia esgotat el termini legal de les negociacions. Afegeix que s'ha presentat un dia abans de la reunió que han de mantenir les dues parts a la conselleria de Treball i de la que hi ha fixada, dilluns vinent, amb l'inspector del ministeri que ha de resoldre sobre l'expedient.

Clua es mostrava taxatiu pel que fa al canvi d'actitud del sindicat davant el que considera un trencament del clima de diàleg. En cas que no es reprenguin les converses en els quinze dies que el Ministeri de Treball ha de resoldre l'expedient es generarà un «estat de confrontació». El coordinador diu que el sindicat està disposat a negociar a partir d'«acomiadaments temporals» i «centre per centre», aspecte que considera imprescindible a causa de la complexitat en la producció del grup. Els representants de la UGT del grup definiran el calendari de mobilitzacions que realitzaran «amb calma» però amb «contundència.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.