Farmàcies amb preus amagats

Consum ha obert 197 expedients a establiments de tots els sectors del comerç

De les 848 visites en establiments, s'han constatat incompliments en 290 casos, mentre que en 558 s'ajustaven a la normativa vigent. Segons va dir ahir el director de l'ACC, Jordi Anguera, el grau d'irregularitat més elevat es dóna en les farmàcies, no tant en el cas dels medicaments sinó en tot el ventall de productes cosmètics i de bellesa que venen, en què «amb freqüència» no indiquen el preu de venda final ni el preu per unitat de mesura. El 71,43% dels establiments han comès irregularitats en matèria de preus.

El segon sector amb més incompliments és el de les agències de viatges. En un 70,37% dels casos solen indicar als consumidors preus que no són els finals, i que no inclouen conceptes obligatoris, com taxes o impostos. Un 60,53% de les perfumeries i un 54% dels establiments de bricolatge, ferreteria i pintures també cometen irregularitats en no oferir amb claredat els preus.

De les inspeccions, 422 s'han fet a Barcelona; 152, a Girona; 143, a Lleida; 57, a Tarragona, i 74, a les Terres de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.