Els pescadors de Badalona exigeixen mesures per frenar la brutícia del litoral

Els pescadors de Badalona han tornat a exigir aquests dies «solucions» a l'acumulació de residus a la costa que malmeten les xarxes de pesca que utilitzen quan treballen al litoral. Des de la primavera, però especialment en les darreres setmanes, pescadors badalonins com Josep Costa dediquen bona part de la jornada laboral a la mar a enretirar les seves xarxes «plenes de llaunes, bosses, peces de roba» i d'altres residus sòlids, un fet que els fa disminuir considerablement el nombre de captures.

Segons Costa, des de principi d'any fins ara les pèrdues econòmiques en aquests materials de pesca han arribat als 12.000 euros. La problemàtica, però, s'ha agreujat aquests dies, quan la brutícia enganxada a les xarxes ha arribat a pesar més d'una tona. El president de la Confraria de Pescadors de Badalona, Jaume Cañas, ha lamentat aquesta situació, que considera «ruïnosa» per al sector, a banda de denunciar la «manca de compromís» de les administracions per solucionar-ho.

Cañas no entra a valorar l'origen d'aquesta brutícia, però alguns pescadors l'atribueixen directament als residus, naturals i artificials, que s'aboquen a la mar per deficiències dels col·lectors que hi ha a banda i banda del port de Badalona, sobretot el de Llevant. Tot i que amb una incidència menys important, els pescadors també creuen que en el trencament de moltes malles de pesca hi influeix el removiment de terres que aquests dies ocasiona un vaixell que fa setmanes que draga davant la desembocadura del riu Besòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.