Indcar presenta un expedient per fer fora 45 empleats l'endemà d'anunciar que obre una planta a Macedònia

També vol allargar la suspensió temporal de la resta de la plantilla un any més

L'endemà d'anunciar a través d'aquest diari que l'empresa apostava per una internacionalització, obrint una planta a Macedònia, i d'assegurar que a Arbúcies no hi havia prevista cap altra mesura que afectés la plantilla, la direcció d'Indcar va comunicar ahir als treballadors que avui presentarà dos expedients de regulació d'ocupació, per despatxar 45 treballadors i allargar el de suspensió temporal de la resta de la plantilla.

Segons Queralt, «la situació de la fàbrica d'Arbúcies s'ha agreujat dramàticament» i per aquest motiu «cal actuar». Afirma que això no té res a veure amb la planta de Macedònia i que per aquest motiu va obviar donar aquesta informació. «L'objectiu és mantenir la viabilitat de l'empresa a llarg termini i la conjuntura global ens obliga a prendre aquestes decisions, que malauradament tenen efecte sobre les persones», va continuar dient Queralt.

A 4 dies de les vacances

La notícia va causar gran rebombori entre la plantilla, segons ha pogut saber aquest diari. El que consideren més greu és que l'anunci d'aquests dos ERO s'ha fet quatre dies abans de començar les vacances –l'empresa atura la producció durant unes setmanes– i hi veuen mala fe ja que els expedients teòricament s'han de negociar en aquest període que la gent no treballa.

Actualment, Indcar està aplicant un expedient de regulació d'ocupació de suspensió temporal de feina que afecta la totalitat de la plantilla. Es va començar a fer efectiu a principis de juny i, de manera rotativa, trenta treballadors deixen d'anar a la feina cada mes, amb un màxim de 96 dies. La pretensió de l'empresa ara és ampliar-ho.

Obrir nous mercats

Indcar ha obert una fàbrica de minibusos a Macedònia amb l'objectiu de fer-se un lloc en el mercat de l'est d'Europa. Es tracta del primer projecte d'internacionalització de l'empresa que, segons afirmava en aquest diari el conseller delegat, Gael Queralt, permetrà doblar la producció d'Indcar en un període de tres anys. Segons deia Queralt, l'ampliació permetrà fer un tipus de minibusos que no es fan a Arbúcies però tota l'estratègia empresarial i la innovació es definirà des d'aquí. «Per tant, aquesta nova planta no suposarà cap canvi estructural ni productiu a Arbúcies», deia en l'article. I, sobre l'ERO que ara s'està aplicant, afegia: «hi ha molts factors que no controlem, però creiem que amb aquesta mesura en farem prou». Molt ràpidament ha canviat la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a