Els càmpings de Sant Pere Pescador representen el 41,4% de l'economia local, segons un estudi

Inclouen 5.139 parcel·les i bungalous, el 37% del total que hi ha a la comarca

Els càmpings de Sant Pere Pescador actuen com a dinamitzadors en el creixement de l'economia local, segons l'estudi que ha encarregat el sector. Una de les dades més reveladores és la de generació de llocs de treball. Els càmpings generen el 44,3% del mercat laboral del municipi, que, en xifres absolutes, es materialitza en 194 llocs de treball a temps complet i un total de 846 persones contractades durant l'any.

L'evolució de la indústria dels càmpings ha estat ascendent en els darrers anys. Segons el document, en el període 2005-2008 el creixement del sector al municipi va ser del 3,5%, lleugerament superior a l'increment del PIB a la comarca, que es va situar en un 3,37%.

Pel que fa al perfil dels clients d'aquests establiments, el 77% són de fora de l'Estat, i els alemanys i els holandesos són els grups amb més representació –35% i 25%, respectivament–. Un 23% provenen de l'Estat espanyol i un 8%, de l'Estat francès i Bèlgica. La despesa mitjana del turista és de 51 euros al dia i l'estada és de 8 dies, mentre que en els hotels és de 4,4 dies i en els allotjaments rurals, de 6,6.

13.777 parcel·les a l'Alt Empordà

L'estudi de l'ACSPP també analitza la situació del sector a l'Alt Empordà. En aquest cas, els càmpings suposen el 2,31% de l'economia comarcal. El 2007, el PIB de l'Alt Empordà va ser de 2.486 milions d'euros i, d'aquests, 57,4 milions van ser generats de manera directa o indirecte per la indústria del càmping. Així mateix, a la comarca hi ha 13.777 parcel·les i bungalous, que representen el 49,6% del volum d'ingressos dels allotjaments de curta durada –en els quals s'inclouen hotels, càmpings i altres tipus d'establiments turístics–. A part, cal destacar que els càmpings alt-empordanesos generen 520 llocs de treball a temps complet, amb un total de 2.268 persones contractades durant l'any.

Són conclusions extretes de l'informe elaborat per l'Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador, la qual està formada pels establiments Aquarius, La Ballena Alegre, Las Dunas, La Gaviota i Las Palmeras. L'entitat va ser creada el 2001 i el seu principal objectiu és vetllar per una oferta turística de qualitat i respectuosa amb el medi ambient. Segons l'associació, Sant Pere Pescador és considerada una de les tres millors destinacions turístiques per als campistes europeus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.