El Maresme comença a contractar electricitat amb una rebaixa del 9,8%

La primera subhasta de subministrament d'energia que es fa a l'Estat s'atorga a Factor Energia

El president del Consell Comarcal, Josep Jo (PSC), va emfatitzar durant el ple que l'oportunitat viscuda amb la subhasta pública d'energia elèctrica «ha estat pionera a tot l'Estat i pot marcar el futur del sector». En concret, de les 180 pòlisses que es van subhastar abans d'interrompre l'operació, només sis van quedar desertes. Segons el gerent del Consell Comarcal, aquestes sis corresponien a contractes de mitja tensió vinculades a les diferents depuradores que depenen de l'ens comarcal i que ja estava previst que no s'adjudiquessin. Les 174 restants van ser adjudicades a Factor Energia SA, una empresa comercialitzadora d'electricitat de capital català. El volum econòmic puja a 1.253.600,76 euros, un 9.79% menys del preu de sortida.

Torres va explicar que del total d'empreses que podien participar en la subhasta finalment només dues hi van ser presents i tan sols Factor Energia va fer una proposta concreta. El gerent confia que quan es torni a reprendre la subhasta en línia, el grup Endesa faci la seva oferta «i s'arribi a un preu encara més avantatjós pels trenta municipis del Maresme». Els trenta ajuntaments del Maresme i el Consell Comarcal tenen actualment contractades amb Fecsa-Endesa un total de 2.595 pòlisses de subministrament elèctric. Un cop adjudicades les 174 pòlisses a Factor Energia i quedant desertes les de mitja tensió, queden encara per licitar 2.415 pòlisses amb un valor de sortida de poc més de 7 milions d'euros sense l'impost d'IVA. Eladi Torres afegeix que les administracions de la comarca del Maresme consumeixen prop de 74.000 MWh anuals, fet que representa una despesa global d'11 milions. «L'objectiu final és rebaixar el màxim la important despesa anual que representa pels municipis la factura de l'energia elèctrica aplicant una economia d'escala que al Maresme ens ha funcionat molt bé fins ara», apunta el gerent del Consell Comarcal.

Primer pas per a l'empresa mixta de monitoratge

El ple del Consell Comarcal va aprovar en la sessió d'ahir agilitzar els tràmits perquè el setembre que ve pugui començar a funcionar l'empresa mixta de serveis de monitoratge educatiu i d'assistència domiciliària. Tal com va explicar el conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius, Bernat Costas, l'empresa pretén optimitzar el servei de monitoratge que actualment s'ofereix en aquests àmbits «aconseguint una major professionalització dels treballadors i garantint més qualitat en el servei i més estabilitat en els seus contractes». En la nova firma hi participen el grup Serhs i l'empresa gironina d'assistència domiciliària Sersa. El conveni de col·laboració s'estableix per dotze anys, amb un capital social de 60.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.