CCOO alerta dels riscos que afegeix la calor als treballadors a l'aire lliure

Comissions Obreres va presentar ahir a Vilanova una campanya per a la prevenció de riscos laborals associats a les onades de calor i va alertar dels perills que representa l'incompliment dels convenis en aquest àmbit, ja que la mortalitat vinculada als cops de calor arriba al 80% pel que fa a treballadors que desenvolupen la seva feina a l'aire lliure, segons indica el sindicat.

Per això, CCOO ha recomanat als treballadors i als seus empresaris que programin les feines més dures en les hores més fresques del dia i evitin sempre l'exposició al sol entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda. A més, el sindicat recomana als treballadors que no facin treballs en solitari, que beguin líquids periòdicament amb sals o sucres i que evitin els àpats abundants i les begudes alcohòliques, que utilitzin roba ampla i de colors clars, i que evitin l'exposició directa de la pell al sol. En aquest sentit, els responsables locals de CCOO han alertat del risc de tenir càncer de pell dels treballadors de la construcció, el camp, el mar i els transportistes per les seves llargues exposicions al sol, una possibilitat que asseguren que s'incrementa arran de la utilització de productes derivats del petroli.

L'1 de juliol es va activar el pla bàsic d'emergència municipal a Barcelona per les elevades temperatures i CCOO ha volgut alertar igualment els treballadors del Garraf pels efectes de l'onada de calor. Així, ha explicat que els símptomes d'un cop de calor, que mai es diagnostica com a accident laboral sinó com a malaltia comuna, es detecten perquè la temperatura del cos s'aproxima als 40 graus, la pell es posa de color vermell, no hi ha ni sudoració ni producció d'orina i es tenen dolors musculars, de cap, nàusees, vòmits i vertigen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.