Ryanair ja permet que els usuaris puguin reservar vols al web fins a sis hores abans de la sortida de l'avió

L'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair va anunciar ahir, durant la presentació dels resultats del primer trimestre fiscal, que des d'ahir els clients que ho desitgin poden reservar les places que vulguin al web de la companyia (www.ryanair.com) per al mateix dia, fins a 6 hores abans de la sortida del vol. Durant els últims mesos, l'aerolínia ha tornat a crear polèmica en plantejar la possibilitat que els passatgers puguin viatjar en «seients verticals», similars a les cadires d'una barra de bar, o la possibilitat d'establir una «taxa per sobrecàrrega». En qualsevol cas, pel seu conseller delegat, Michael O'Leary, el model de tarifes baixes de Ryanair ha demostrat ser un èxit en temps de crisi. «Mentre que molts dels nostres competidors han anunciat caigudes en el volum de passatgers i pèrdues substancials, el nostre model continua reportant beneficis», va apuntar O'Leary, que va afegir també que Ryanair «continuarà expandint-se mentre uns altres cauen».

Ryanair va obtenir en el seu primer trimestre fiscal (d'abril a juny) uns beneficis nets de 136,5 milions d'euros, gairebé set vegades més que els registrats en el mateix període de l'any anterior, gràcies a la reducció del preu del cru i a l'augment del tràfic. En concret, la companyia aèria va reduir un 42% les despeses de combustible en aquest període, fins als 214 milions, alhora que va incrementar un 11% el nombre de passatgers transportats, fins als 16,6 milions de persones.

Les xifres de tràfic s'han vist impulsades per una reducció de tarifes del 13% de mitjana, segons les dades de Ryanair, així com per la celebració de la Setmana Santa a l'abril, un fet que no va passar en l'últim exercici. Els ingressos entre abril i juny van ser de 774,7 milions, lleugerament per sota dels 777 de l'any anterior, mentre que el benefici operatiu va ser de 154,7 milions, sis vegades més.

Per la seva banda, el deute net es va reduir en aquest període fins a 104,8 milions, des dels 120 milions amb què va començar l'exercici.

Tot i aquests resultats trimestrals positius, O'Leary va destacar amb cautela que Ryanair podria tancar l'exercici amb una caiguda dels beneficis propera al 20%, fins als 200 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.