El nombre de turistes a Barcelona creix un 4,68% en el segon trimestre de l'any

El sector interpreta la remuntada com un símptoma de recuperació de l'activitat turística

«Estem plantant cara a la crisi», sentenciava Gaspart. Si durant els primers tres mesos de l'any el nombre de turistes ha baixat un 18% respecte del 2008, en el segon el balanç ha estat positiu i ha superat les xifres registrades l'any passat. La lectura, doncs, del president va ser optimista fins al punt d'afirmar que, «si es continua en la mateixa línia, es podrà tancar el 2009 amb registres similars a l'any passat».

De moment, les previsions pel mes d'agost són bones «en espera que s'animin les reserves d'última hora». Utilitzant un símil esportiu, Gaspart hi afegia: «Estem a punt d'empatar i tenim tota la segona part per endavant.» L'aposta per oferir «preus molt competitius» ha afavorit l'arribada de turistes, tot i que el president explicava que el nombre pot augmentar si continua la recuperació. A més, entre el gener i el juny d'aquest any s'ha incrementat un 4,4% el nombre de creuers que han arribat a la ciutat i també un 15% el de turistes allotjats en apartaments. Barcelona guanya posicions com a destinació per a reunions professionals. En concret, el sector creu que el 2010 serà un bon any perquè, per exemple, es reuniran a la capital catalana 30.000 metges en un congrés de cardiologia.

El perfil del turista ha canviat en els últims dos anys. En concret, ha augmentat la quantitat de turistes majors de 35 anys, en detriment dels grups de joves. També s'ha incrementat el nombre de parelles i de famílies que visiten la ciutat. Barcelona és una de les destinacions preferides de britànics, italians, francesos i espanyols. Els visitants es gasten de mitjana 372 euros. Un 84,4% dels barcelonins creuen que «el turisme aporta molts diners a l'economia de la ciutat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.