L'Ajuntament de Sitges posarà en marxa un viver d'empreses creatives al Centre de Disseny

Cinema, art i disseny són algunes de les activitats que es volen implantar a la vila

La intenció de l'equip de govern (PSC i ICV) és posar a disposició de nous emprenedors part de l'espai del Centre de Disseny de Sitges a través de lloguers assequibles; així, l'Ajuntament donaria suport al teixit empresarial, segons la regidora de Promoció Econòmica, Carmen Prat. El municipi demana 500.000 euros de subvenció en la pròxima convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per tirar endavant el projecte. En el cas que es concedeixi l'ajut, els diners també serviran per recuperar part de la inversió econòmica que ha suposat la rehabilitació del Centre de Disseny. La subvenció demanada equival al 100% del cost del projecte, segons el govern local.

Reducció de costos

El fet que aquest edifici municipal ja disposi de personal especialitzat i serveis comuns reduirà costos del viver d'empreses. Segons la regidora de Promoció Econòmica, l'emplaçament del servei en un altre espai del municipi implicaria haver de contractar nou personal a càrrec de l'Ajuntament. Al darrer ple municipal, l'Ajuntament va ratificar l'acord de la junta de govern per encomanar a la societat municipal Sitges Model XXI la gestió del projecte de l'obra i l'emplaçament del viver empresarial. El Centre d'Iniciatives Econòmiques de Sitges Nivell 10, però, és l'encarregat de gestionar el projecte, segons va assegurar Carmen Prat. De fet, el centre municipal i la Diputació han treballat conjuntament per elaborar el projecte bàsic. En funció dels diners rebuts del fons Feder, l'Ajuntament començarà a redactar el projecte definitiu del futur centre empresarial creatiu.

Complement econòmic

El futur viver d'empreses és un «projecte de desenvolupament de l'economia creativa com a complement de l'economia turística de Sitges», segons l'alcalde, Jordi Baijet. Per l'alcalde, el projecte contribuirà a augmentar «la competitivitat territorial» del municipi i a crear «nous llocs de treball» fora del turisme «estacional» que té Sitges. «Posarem tots els esforços perquè s'hi implantin empreses creatives», assegura Baijet, que vol fer del municipi «un referent internacional en el món de la creativitat». Segons l'alcalde, la posada en marxa del centre empresarial permetrà atraure «gent jove i artista» a Sitges a través d'una activitat que es complementa amb altres projectes en els quals treballa el municipi, com ara la creació d'una universitat dedicada a l'art.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.