Una empresa gironina de turisme, entre les 10 millors en un concurs internacional

Wikiloc, una empresa del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, ha estat seleccionada com un dels deu millors projectes en la segona edició dels premis Geoturisme promoguts per la National Geographic Society i Ashoka Changemakers. A la convocatòria es van presentar 611 iniciatives de 81 països. Ara, el públic podrà votar per internet quines són les tres empreses que ofereixen al viatger autèntiques experiències turístiques, i els guanyadors s'enduran 5.000 dòlars.

Wikiloc és una web de rutes GPS, des de la qual els internautes poden crear continguts i compartir-los. Conté prop de 90.000 rutes, que es divideixen per tipus d'activitat (a peu, en bicicleta, amb veler, globus o trineu de gossos, entre altres mitjans), per tipus de circuit (urbà, enològic, muntanyenc, arqueològic) o per tipus d'usuari. L'empresa no ha parat de créixer i en aquest moment es visiten més de 2 milions de pàgines al mes.

El projecte va néixer el 2006, impulsat per l'enginyer informàtic Jordi López. Poc temps després va guanyar el concurs de millor mashup, organitzat per Google Maps. El setembre del 2008, Google Earth va afegir les rutes de Wikiloc en un dels seus menús de contingut i, aquest any, les van traspassar a la pàgina principal que veuen els usuaris quan entren al Google Earth. L'empresa és gestionada per López i Montserrat Jordi, enginyera en organització industrial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a