El port de Barcelona rep set vaixells amb 25.000 passatgers en un dia

Un total de 91 vaixells de creuer passaran per la ciutat durant el mes d'agost

Entre divendres passat i avui hauran arribat 17 vaixells de creuer a la ciutat –vaixells que parteixen, arriben o fan escala al port– i transporten més de 53.000 passatgers, que equival gairebé a la població de Mollet del Vallès, al Vallès Oriental. En només un dia, ahir, a la zona portuària van atracar set vaixells de creuer que portaven un total de 25.000 passatgers, la meitat del volum de gent previst del cap de setmana, segons va explicar l'Autoritat Portuària de Barcelona. L'arribada ahir dels set grans vaixells de creuer només és l'inici de la intensa campanya de creuers que veurà la ciutat aquest agost. Segons dades fetes públiques per l'entitat portuària, Barcelona serà destí de 91 escales i, també aquest mes, arribaran a la ciutat per primera vegada dues noves naus de vaixells de creuer: el Celebrity Equinox, de la naviliera Celebrity Cruises, i Spirit of Adventure II, que pertany a Acromas Shipping. Arribaran els dies 16 i 19 d'agost, respectivament. L'Autoritat Portuària de Barcelona entregarà als capitans de tots dos vaixells una placa commemorativa en motiu de la seva primera escala a la capital catalana.

Segons dades del port barceloní, durant els primers quatre mesos de l'any van passar per les seves instal·lacions un total de 589.293 passatgers, una xifra que representa un increment del 22 % respecte el mateix període del 2008. L'augment respon al bon comportament del sector d'aquests vaixells, que va iniciar la temporada 2009 «amb uns resultats excel·lents», segons va explicar l'Autoritat Portuària de Barcelona. El número de passatgers de línies regulars va augmentar marcadament, sobretot en les línies d'entre Barcelona i el Magreb.

Un vaixell que va arribar ahir al port de Barcelona va ser el Voyager of the Seas, on, fa dies, s'havia detectat un cas de grip nova que va fer que les autoritats franceses retinguessin durant hores el vaixell. Els passatgers van destacar la situació de «normalitat» que s'ha viscut en el viatge, i que només han rebut advertiments com netejar-se les mans sovint i alertar la tripulació en cas de símptomes de la grip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.