Els pescadors creen a l'Escala un centre d'interpretació del peix per donar a conèixer el sector als turistes

L'espai també s'adreça a les escoles i a la població en general

El centre d'interpretació del peix de Catalunya, anomenat Maram, acull actualment una exposició interactiva que informa de la fauna local, les arts de pesca i el fons marí. En aquest espai s'han creat àmbits diferenciats on es dóna a conèixer la vida i l'entorn dels pescadors, les arts de pesca, el peix representatiu de la confraria i aspectes relacionats amb la gastronomia. A més de l'exposició, s'ofereixen visites guiades al port i a la subhasta del peix, per conèixer de manera directa com treballen els pescadors i com s'estructura el port. La visita al centre costarà un euro, segons van informar els seus responsables.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Acció Rural, Joaquim Llena, va inaugurar ahir aquest centre, que és pioner amb les seves característiques a Catalunya, ja que és la primera vegada que una confraria assumeix l'impuls i la gestió d'una iniciativa com aquesta, segons es va destacar. La direcció general de Pesca i Acció Marítima ha assessorat la confraria en aquest projecte, en el marc de les actuacions de turisme pesquer. La finalitat és intentar diversificar econòmicament el sector, enfocant-lo també cap al turisme.

Incentivar el consum de peix

Una de les finalitats que té el nou centre és incentivar el consum de peix entre els joves i dignificar el sector per fe-lo més atractiu entre aquest col·lectiu. El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va destacar la importància de reivindicar el peix com a «aliment de primera qualitat». El patró major de l'Escala, Lluís Sureda, va remarcar el caràcter pedagògic d'aquesta iniciativa, que també té com a finalitat difondre la gastronomia del sector.

Alguns dels objectius són la contribució a la conservació dels recursos i característiques tradicionals de les zones costaneres, el desenvolupament sostenible de la pesca, la diversificació de l'activitat, la millora de l'oferta dels productes pesquers i la seva promoció, el desenvolupament de distintius de garantia i qualitat, i la conservació de la flora i la fauna aquàtiques. Al centre també s'impulsaran actuacions promogudes pel sector i, segons s'indica, «contribuiran a integrar els col·lectius de la zona, com les associacions de comerciants i restaurants». També es vol col·laborar amb diverses entitats, com ara el Museu de l'Anxova, l'Escola de Pesca, el Museu d'Empúries i l'associació de restauradors Cuina de la Sal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.