Les matriculacions en el sector de la nàutica cauen un 30% a Catalunya

El sector de la nàutica està abocat a una crisi sense precedents, segons alerta l'ANEN, l'associació que congrega les empreses nàutiques de tot l'Estat, que ahir va fer públic un informe que indica que les matriculacions d'embarcacions d'esbarjo han caigut al voltant del 30% a Catalunya en comparació al mateix període de l'any anterior. A la demarcació de Barcelona, que té la major quota de mercat, s'ha registrat un descens del 42%, a Girona la davallada és del 35,14% i a Lleida, del 33,3%. La caiguda ha estat menor a Tarragona, amb una reducció del 6,25%. A tot l'Estat, s'han matriculat fins al juny 3.171 embarcacions, una xifra que retorna el sector als nivells que s'assolien l'any 2002.

L'ANEN alerta que el sector de la nàutica «continua oferint xifres molt negatives i afronta una crisi sense precedents». Segons l'associació, el nombre de matriculacions d'enguany posa de manifest «que existeix una crisi generalitzada en el sector de la nàutica de lleure que ha provocat un retrocés de la demanda fins a nivells anteriors al 2002».

L'informe de l'ANEN només té en compte les matriculacions d'embarcacions noves destinades a ús particular, però no les de segona mà que es tornen a matricular en canviar de propietari.

La demarcació de Barcelona continua liderant el rànquing estatal en matriculacions, amb una quota del 13,43% del mercat estatal, tot i que el nombre de naus s'ha reduït un 42% en comparació a fa un any.

Caiguda generalitzada

Pel que fa a Girona, que concentra el 4,54% del mercat, les matriculacions han caigut un 35,14%, i Lleida, amb una quota del 0,19%, ha patit un descens del 33,33%. A Tarragona, que acapara el 2,84% del mercat, la caiguda no ha estat tan dràstica i se situa en el 6,25%. Tots els mercats retrocedeixen el primer semestre del 2009, la venda de motos d'aigua és la que menys cau, un 27,6%, i la d'embarcacions de vela, la més perjudicada, ja que només se n'han venut la meitat que l'any passat.

Situació que no és nova

La caiguda de la demanda d'embarcacions ja va començar a ser important el primer semestre del 2008, quan hi va haver un descens interanual del 18% a tot l'Estat espanyol, i s'ha vist intensificada des de principis d'aquest any fins a situar-se al 40%. Fins al juny, a Espanya s'han matriculat únicament 3.171 unitats, respecte de les 5.358 que es van registrar ara fa un any. L'ANEN no preveu que la situació pugui millorar durant el segon semestre d'aquest any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.