La UGT denuncia irregularitats en l'ERO de Total Panel System

Els serveis de Treball a l'Ebre aproven l'expedient desestimat pels de Barcelona

Els serveis territorials de Treball de les Terres de l'Ebre van aprovar el 31 de juliol passat l'ERO presentat el 21 del mateix mes per l'empresa Total Panel System SA, dedicada a la fabricació de plaques de pedra artificial i situada al polígon industrial dels Aubals de Móra la Nova. Curiosament, aquest ERO va ser desestimat fa unes setmanes pels serveis territorials de Treball a Barcelona, on l'empresa l'havia presentat anteriorment, després d'haver detectat diverses irregularitats. De fet, els serveis de Treball a Barcelona van elevar el tema al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i el pròxim 21 d'octubre s'ha de celebrar un judici. «No s'entén que aproven un ERO que no fa ni un mes van tombar els serveis territorials de Barcelona», va manifestar ahir el secretari general de MCA-UGT de les Terres de l'Ebre, Francesc Jornet, que va criticar durament la decisió dels serveis territorials de Treball a l'Ebre i el seu director, José Martín, que s'havia compromès a aturar-lo, però que quan es va signar l'ERO feia vacances. Entre les irregularitats denunciades per la UGT en la tramitació d'aquest ERO, hi ha el fet que l'empresa el presentés el mes de juny, just quan els treballadors afectats s'havien de reincorporar a la feina després d'una suspensió temporal de contracte de nou mesos. La UGT també denuncia que les negociacions les portessen tres delegats de CCOO que treballen d'encarregats. «Si representen l'empresa no representen els treballadors», va dir Jornet, que també va carregar contra l'actitud de CCOO en aquest tema. Finalment, la UGT assegura que l'empresa no ha justificat les raons de l'ERO. «No n'hi ha prou de dir que l'empresa va tenir pèrdues el 2008», va argumentar Jornet. Per tot això, la UGT presentarà la setmana vinent un contenciós administratiu contra la decisió dels serveis territorials de Treball a l'Ebre.

Pla social a Guardiola

D'altra banda, el calvari de l'empresa Acristallats Guardiola de Tortosa, que va presentar un concurs de creditors fa uns mesos, sembla que es va acabant. Ahir el secretari general de MCA-UGT a les Terres de l'Ebre va explicar que els sindicats UGT, CCOO i USOC, l'empresa i el comitè d'empresa han acordat un pla social de 488.000 euros subscrit ja pel Departament de Treball per als 83 treballadors que queden a l'empresa. Aquests diners es repartiran proporcionalment entre els treballadors en funció de l'antiguitat i el salari. «Així marxaran amb alguna cosa més que els 20 dies treballats que paga Fogasa», va dir Jornet. Dels 83 treballadors que queden, 46 aniran a l'atur dilluns i la resta ho aniran fent a poc a poc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.