Baixa un 10% l'ocupació dels hotels de la Costa Brava centre al juliol, però a l'agost estaran quasi plens

L'ocupació hotelera a la Costa Brava centre va baixar un 10% al juliol i es va situar al 70%, mentre que el mateix mes del 2008 va arribar al 80%, segons va informar ahir el gerent de l'associació d'hostaleria d'aquesta zona, Martí Sabrià. A l'agost, en canvi, es preveu acostar-se a les xifres de l'any passat i situar-se en una ocupació hotelera superior al 90%. Les xifres de primavera es van tancar amb baixades d'ocupació, però es manté l'optimisme pel conjunt de l'estiu. En relació amb el descens del juliol, Sabrià destaca que el turisme internacional també ha estat afectat per la crisi. Una altra circumstància que s'ha de tenir en compte és que els turistes belgues i holandesos han començat les vacances més tard que altres anys. «A les carreteres no s'han començat a veure matrícules holandeses fins fa uns quinze dies», hi va afegir Sabrià.

Pel que fa al mes d'agost, el gerent de l'associació Costa Brava Centre considera que un factor que pot afavorir l'ocupació és que hi hagi menys persones de Catalunya i del conjunt de l'Estat espanyol que viatgin a l'estranger a causa del context econòmic, i que, en canvi, optin per passar les vacances més a prop.

L'oferta de preus s'ha mantingut força estable en aquesta zona, segons indica Sabrià. «Potser no hem aconseguit millors ocupacions perquè en altres llocs hi ha hagut una baixada gran de preus», manté el gerent de l'associació. Segons ell, «mantenir preus és mantenir credibilitat i poder continuar amb la línia de qualitat que caracteritza la Costa Brava centre».

Un dels efectes principals de la crisi és que els turistes consumeixen menys. «On més es nota és a l'empresa petita i familiar i en el sector de la restauració i l'oci», va especificar Sabrià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.